Investitorul american Bernard Madoff s-a prezentat ieri in fata instantei la New York, si a pledat vinovat in legatura cu acuzatiile de frauda, insa gasirea miliardelor de dolari pierdute se anunta un proces dificil.
La trei luni dupa arestarea sa in urma unei fraude de aproximativ 50 miliarde de dolari, Madoff a anuntat ca va pleda vinovat la toate cele 11 capete de acuzare, in timpul primei afisarii in justitie.

Procurorul Marc Litt a exclus orice posibilitate de a ajunge la o intelegere, adaugand ca va cere 150 de ani de inchisoare pentru Madoff.

Judecatorul Denny Chin va trebui sa decida daca Madoff, in varsta de 70 de ani, va ramane in arest la domiciliu, in apartamentul sau din Manhattan, sau daca va fi incarcerat pana la pronuntarea sentintei.

Deoarece a ales sa pledeze vinovat, Madoff va evita un proces in fata unui juriu. Judecatorul se va pronunta direct asupra sentintei, insa tot procesul va dura cateva luni.

Judecatorul a autorizat ca victemele fraudei sa depuna marturie incepand de azi, 12 martie, dar va impune conditii foarte stricte.

Pana in prezent, 25 de victime au cerut tribunalului sa depuna marturie, dar numarul acestora ar putea creste. Acuzarea spune ca, in decursul a peste de 20 de ani, prin fondul lui Madoff au trecut 177 miliarde de dolari, estimare pe care avocatul lui Madoff a catalogat-o drept mult exagerata si mincinoasa.

Madoff este acuzat ca a orchestrat o schema Ponzi de 50 miliarde de dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Bernard Madoff a fost arestat si acuzat de frauda financiara pe 11 decembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri