La trei luni dupa arestarea sa in urma unei fraude de aproximativ 50 miliarde de dolari, Madoff a anuntat ca va pleda vinovat la toate cele 11 capete de acuzare, in timpul primei afisarii in justitie.

Procurorul Marc Litt a exclus orice posibilitate de a ajunge la o intelegere, adaugand ca va cere 150 de ani de inchisoare pentru Madoff.

Judecatorul Denny Chin va trebui sa decida daca Madoff, in varsta de 70 de ani, va ramane in arest la domiciliu, in apartamentul sau din Manhattan, sau daca va fi incarcerat pana la pronuntarea sentintei.

Deoarece a ales sa pledeze vinovat, Madoff va evita un proces in fata unui juriu. Judecatorul se va pronunta direct asupra sentintei, insa tot procesul va dura cateva luni.

Judecatorul a autorizat ca victemele fraudei sa depuna marturie incepand de azi, 12 martie, dar va impune conditii foarte stricte.

Pana in prezent, 25 de victime au cerut tribunalului sa depuna marturie, dar numarul acestora ar putea creste. Acuzarea spune ca, in decursul a peste de 20 de ani, prin fondul lui Madoff au trecut 177 miliarde de dolari, estimare pe care avocatul lui Madoff a catalogat-o drept mult exagerata si mincinoasa.

Madoff este acuzat ca a orchestrat o schema Ponzi de 50 miliarde de dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Bernard Madoff a fost arestat si acuzat de frauda financiara pe 11 decembrie.