Profitul net a scazut la 4,42 miliarde yuani (647 milioane dolari), fata de 10,77 miliarde yuani, in aceeasi perioada a anului trecut, arata cifrele publicate de compania cu sediul central la Shanghai. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera un profit net de 7,59 miliarde yuani, scrie NewsIn.

Bank of China a avut pierderi mai mari din cauza investitiilor ipotecare decat totalul celorlalti creditori chinezi, in contextul in care piata imobiliara din Statele Unite a dus la instaurarea crizei economice. Totusi, actiunile bancii s-au apreciat cu 12% anul acesta in tranzactiile bursiere din Hong Kong, cea de-a doua performanta printre creditorii din China, pe fondul speculatiilor privind deprecierile de active ale bancii care au dus la actuala criza.

Per total, veniturile bancii au urcat cu 14%, la 64,36 miliarde yuani, in 2008. Banca vrea sa ofere imprumuturi noi de cel putin 500 miliarde yuani anul acesta si sa angajeze inca 10.000 de persoane, cea mai mare actiune in acest sens de cand a devenit o companie tranzactionata public, in 2006.