Prohorov, care a castigat miliarde de dolari vanzand active inainte ca piata sa scada, a spus ca structura economiei Rusiei a generat automat o inflatie de cel putin 8% si ca guvernul ia masurile adecvate pentru combaterea crizei, potrivit NewsIn.

"Daca acceptam faptul ca traim intr-un context exceptional, atunci putem alege prioritatile care vor dauna altcuiva", a spus Prohorov, adaugand ca "un baiat care joaca sah este de obicei un alergator slab".

Consumatorii din Rusia, unde somajul s-a accentuat la un maxim al ultimilor opt ani, de 10%, si-au redus cheltuielile, in contextul in care economia, candva in crestere exploziva, a intrat in prima recesiune din ultimii zece ani.

Intrebat daca in Rusia va persista criza, Prohorov s-a referit la pictorul din secolul al XIX-lea, Ivan Aivazovski, nascut in Crimeea, si a spus ca "daca va place tabloul «Al noualea val», atunci puteti sa il puneti pe perete si sa va uitati la el cat e ziua de lunga".

"Concedierile sunt inevitabile, dar este important ca oamenii disponibilizati sa aiba sansa de a se recalifica si de a se angaja din nou", a declarat investitorul in varsta de 43 de ani din sectorul bancar si minier.

Prohorov, al carui vehicul de investitii Onexim a preluat anul trecut detinerea de la TGK-4, a spus ca intentioneaza sa isi extinda investitiile din sectorul rus al energiei electrice, dar nu a dat detalii suplimentare.

Prohorov a fost considerat cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 9,5 miliarde dolari, de editia ruseasca din mai a revistei Forbes. "Acest lucru nu inseamna nimic pentru mine", a spus Prohorov, adaugand ca nu este de acord cu evaluarea averii sale.