Siemens va disponibiliza 2.000 de angajati din Germania

Grupul german Siemens va disponibiliza 1.990 de angajati din Germania pana la finalul lui 2010, o parte din activitate urmand sa fie transferata catre o fabrica din Cehia, relateaza AFP.

Siemens va incepe prin a disponbiliza 840 de angajati din cadrul fabricii de la Bad Neustadt, ce produce motoare cu voltaj redus. Productia va fi concentrata in cadrul fabricii din Mohelnice, Cehia.

Alte 300 de locuri de munca vor fi suprimate in cadrul fabricii din Erlangen, ce produce echipamente electronice pentru aceste motoare, anunta NewsIn.

Grupul a explicat aceste masuri prin "declinul durabil al pietei de masini utilitare" si prin dorinta de a se concentra asupra fabricarii unei noi generatii de motoare in Cehia.

Grupul va mai disponibiliza 850 de angajati din cadrul activitatilor de servicii indusriale din mai multe fabrici germane.

Grupul industrial, ce are peste 200.000 de angajati la nivel mondial, a afisat marti rezultate financiare trimestriale peste asteptari.

Siemens a inregistrat in perioada octombrie-decembrie, primul trimestru fiscal, un profit operational de 2,255 miliarde euro in cadrul principalelor trei divizii, si o cifra de afaceri de 17,352 miliarde euro, in scadere cu 12%.

Analistii estimau, in medie, o scadere a profitului cu 10,6%, la 1,82 miliarde euro, si reducerea cifrei de afaceri la 17,93 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri