MSD Capital, compania de investitii a miliardarului Michael Dell, a achizitionat aproximativ 185.000 de fotografii de colectie ale agentiei Magnum Photos, fiind una dintre cele mai mari tranzactii de acest fel din istorie, scrie Bloomberg.

In timp ce pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit, colectia a fost asigurata anterior pentru mai mult de 100 milioane dolari, potrivit unor persoane apropiate situatiei citate de Bloomberg.

MSD Capital va imprumuta fotografiile timp de cinci ani catre biblioteca Harry Ransom Center si Universitatii din Texas. Michael Dell, presedintele si directorul executiv al producatorului de computere Dell, este rezident al orasului Austin si absolvent al Universitatii din Texas.

"Sunt impresionat ca aceasta incredibila colectie va fi in Austin", a declarat Dell. Revista Forbes a estimat averea lui Dell la aproximativ 14,5 miliarde dolari. MSD Capital gestioneaza active in valoare de 10 miliarde dolari.

Tranzactia se numara printre achizitiile de materiale ce provin din secolul 19. Printre proprietatile pe care le detine Dell se numara Watergate Papers, arhiva lui Norman Mailer si tiparul de proba al cartii Ulise scrisa de James Joyce. Colectia Magnum cuprinde opere a 103 fotografi cu imagini datand din 1930 pana in 1998 ce relateaza evenimente mondiale ca Razboiul Civil din Spania si miscarile pentru drepturile civile din Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si