Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca este putin probabil ca problemele din Grecia sa se propage in alte tari ale zonei euro care inregistreaza deficite mari.
Dominique Strauss-Kahn (foto) este de parere ca tarile din zona euro care se confrunta cu un deficit bugetar ridicat, precum Portugalia, Spania sau Irlanda, nu risca sa intre in incapacitate de plata, relateaza Boursorama, citeaza NewsIn.

"Puteti enumera toate tarile din zona euro pentru a speria oamenii, insa nu cred ca se va intampla acest lucru", a declarat el.

"Avem probleme cu Grecia, insa nu au aparut inca probleme in cazul Spaniei", a subliniat directorul FMI. "Zona euro trebuie sa gestioneze problema Greciei, si este in curs de a face acest lucru. Nimeni nu stie ce se va intampla pana maine dimineata, insa nu exista niciun motiv pentru care criza s-ar putea propaga in Portugalia sau Spania", a completat el.

Directorul general FMI, ce viziteaza in aceasta perioada Kenya, Africa de Sud si Zambia, si-a exprimat cu aceasta ocazie si increderea in capacitatea statelor europene de a controla problema Greciei, estimand ca nu va fi necesar un ajutor din partea FMI.

"Zona euro vrea sa gestioneze problema pe cont propriu si pot sa inteleg aceasta decizie. Cred ca vor putea face acest lucru, iar noi vom fi acolo numai pentru a ajuta", a mai spus Strauss-Kahn.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri