Euro s-a depreciat la 1,3145 dolari, cel mai mic nivel atins dupa 29 aprilie 2009, de la 1,3175 dolari la finalul sedintei de marti. De asemenea, euro s-a depreciat in fata monedei japoneze, la 122,37 yeni, cel mai mic nivel din 25 martie.

Standard & Poor’s a retrogradat Grecia la categoria fara recomandare de investitii (junk), coborand ratingul tarii la ‘BB+’ (identic cu cel al Romaniei), cu perspectiva negativa. Tot S&P a redus si ratingul Portugaliei, cu doua trepte, de la 'A+' la 'A-',tot cu perspectiva negativa, potrivit NewsIn.

Situatia a inceput sa creeze panica in piete: bursele europene s-au prabusit marti, euro s-a depreciat puternic, iar multi oficiali europeni vorbesc de masuri urgente pentru a limita riscul de contagiune.

"Avand in vedere riscurile de contagiune, euro isi pierde alura de moneda alternativa la dolar. Moneda ar putea testa curand pragul de 1,30 dolari", a declarat Akio Yoshino, economist in cadrul Societe Generale Asset Management din Japonia, citat de Bloomberg.

Euro a revenit insa de la nivelul minim, dupa ce presa internationala a vehiculat ca FMI ar putea suplimenta ajutoarele acordate Greciei. In jurul orei 12.25, ora Romaniei, euro se tranzactiona la 1,3164 dolari.

Potrivit Financial Times, care citeaza bancheri si inalti oficiali de la Washington si Atena, FMI ar putea acorda alte 10 miliarde de euro Greciei, in afara de cele 15 miliarde de euro deja promise. Daca ajutorul suplimentar se va concretiza, FMI va acorda in total 25 miliarde euro guvernului de la Atena, precizeaza publicatia financiara.