Medicamente pentru copii, retrase din farmaciile din 11 tari

Mai mult de 40 de medicamente pentru copii produse in SUA de Johnson & Johnson, recomandate pentru tratarea racelii sau a alergiilor, vor fi retrase de pe pietele farmaceutice din 11 tari, la recomandarea companiei si a Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA, informeaza CNN.
Printre produse se regaseste si Tylenol, medicament disponibil si in Romania, informeaza NewsIn.

Reprezentantii companiei au anuntat ca decizia retragerii de pe piata a medicamentelor nu a fost luata din cauza reactiilor adverse pe care acestea le-ar provoca, ci ca o masura de precautie. McNeil Consumer Heal, companie din cadrul Johnson&Johnson, recomanda totusi parintilor sa nu mai administreze aceste produse copiilor.

Reprezentantul Administratiei Alimentelor si Medicamentelor, Margaret Hamburg, a transmis o recomandare similara. "Vrem sa fim siguri ca parintii nu vor mai folosi aceste produse", a spus Hamburg, care a adaugat insa ca posibilitatea ca aceste medicamente sa provoace probleme de sanatate grave fiind foarte slaba.

"Unele produse sunt retrase pentru ca ar putea avea o concentratie prea mare de ingredient activ decat cel specificat, in timp ce altele pot contine ingrediente inactive care nu indeplinesc cerintele de testare", a mai spus Hamburg.

Compania spune ca a transmis ordinul de retragere a medicamentelor dupa ce s-a consultat cu Administratia Alimentelor si Medicamentelor.

Printre medicamentele afectate se numara picaturi Tylenol Infants' Drops, Children's Tylenol Suspensions, Children's Tylenol Plus Suspensions, Motrin Infant Drops, Children's Motrin Suspensions, Children's Zyrtec Liquids in Bottles si Children's Benadryl Allergy Liquids in Bottles.

Medicamentele au fost produse in SUA si distribuite in Canada, Republica Dominicana, Dubai, Fiji, Guam, Guatemala, Jamaica, Puerto Rico, Panama, Trinidad&Tobago si Kuweit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri