Economia americana va trece prin vremuri dificile, cu un somaj "cronic" si o activitate lenta in industrie, care vor afecta ritmul de revenire, potrivit Biroului pentru Buget al Congresului american, citat de Reuters.

Biroul prognozeaza ca deficitul bugetar al SUA va atinge 1.324 miliarde de dolari in acest an, nivel usor mai redus decat cel estimat in luna martie, de 1.368 miliarde dolari, scrie Mediafax.

Diferenta este atribuita unei posibile reduceri de 50 de miliarde de dolari in cheltuielile implicate de programul TARP, instituit de guvern in 2009 pentru salvarea companiilor financiare.

Datele subliniaza, insa, ca fara modificari semnificative in legislatia fiscala, executivul se va chinui sa gaseasca o rezolvare problemei deficitului bugetar.

"Numarul mare de locuinte nelocuite si capacitatea nefolosita a uzinelor si birourilor vor frana continuu activitatea din constructii si investitiile din afaceri si vor incetini cresterea veniturilor, iar bunastarea pierduta va afecta cheltuielile populatiei", a declarat Douglas Elmendorf, directorul Biroului.

Rata somajului, in prezent de 9,5%, nu va cobori aproape de 5% pana in 2014, a adaugat el. Rata somajului a atins ultima data 5% in aprilie 2008, perioada in care economia a intrat in recesiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avion ucrainean doborat: ce au convenit Zelenski si Macron