Mai multe foste angajate ale Goldman Sachs au dat in judecata grupul american pentru discriminare sexuala, acuzand cea mai profitabila banca de pe Wall Street ca promoveaza o politica corporatista de excludere sistematica a femeilor de la majorari salariale si promovari disponibile barbatilor.

Procesul a fost deschis de trei foste angajate si vizeaza sa devina un caz colectiv in care sa fie reprezentate toate femeile care au detinut, in ultimii sase ani, functiile de director operational, vicepresedinte sau angajat-asociat, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant al Goldman a refuzat sa comenteze asupra procesului, deschis la o curte federala de justitie din Manhattan, informeaza Mediafax.

Potrivit plangerii, directorii grupului, in marea majoritate barbati, au putere discretionara in a incredinta conturile si a delega responsabilitati catre subordonati, respectiv in a decide cine primeste sprijin administrativ sau cursuri de perfectionare.

Femeile sunt, din aceste cauze, subreprezentate in conducere, respectiv doar 14% din parteneri, 17% din directorii operationali si 29% din vicepresedinti.

"Goldman Sachs a implementat intentionat aceste politici la nivelul grupului, cu scopul de a acorda pachete salariale mai mari barbatilor si de a-i promova mai des", se arata in plangere.

Procesul a fost deschis de Christina Chen-Oster, fost vicepresedinte pentru divizia de obligatiuni covertibile, Lisa Parisi, fost director pentru administrarea activelor, si Shanna Orlich, care a ocupat postul de trader-asociat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Guvernul a adoptat noi obligatii pentru angajatori