Spania a redus programul de imprumuturi pe 2011 la 43,3 miliarde euro, comparativ cu cele 76,2 miliarde euro planificate pentru acest an, potrivit proiectului de buget pe 2011, citat de Reuters.
Documentul arata totodata ca, incluzand datoriile deja existente care vor ajunge la maturitate anul viitor, Spania a alocat 192 miliarde euro pentru serviciul datoriei de stat.

Obligatiunile vor castiga teren anul viitor in defavoarea titlurilor de trezorerie, potrivit proiectului de buget al Spaniei.

Ministerul Economiei, Elena Salgado, va prezenta bugetul pe 2011 in cursul zilei de joi, intr-o perioada caracterizata de incercarile guvernului spaniol de a consolida increderea pietelor ca planurile de reducere a deficitului bugetar merg bine.

Spania a pierdut joi si ultimul rating triplu-A acordat de una dintre cele trei mari agentii de evaluare financiara. Moody's a redus ratingul Spaniei la "Aa1", aratand ca statul ar putea avea nevoie de noi reforme dincolo de anul 2011 pentru a-si taia deficitul.

Guvernul spaniol estimeaza ca economia va creste cu 1,3% in 2011, dupa o contractie de 0,3% in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri