Angajatorii americani au desfiintat 95.000 de posturi in septembrie, spre surprinderea analistilor, iar declinul inregistrat a patra luna consecutiv mareste probabilitatea ca Rezerva Federala (Fed) sa ia noi masuri de sustinere a economiei Statelor Unite, transmite Reuters.

In sectorul privat, considerat un indicator mai precis pentru situatia de pe piata muncii, au fost angajate 64.000 de persoane, dupa 93.000 in august, potrivit datelor publicate de Departamentul Muncii, potrivit Mediafax.

Luna trecuta au fost desfiintate 77.000 de slujbe temporare.

Analistii anticipau ca pe ansamblul economiei angajarile vor stagna in septembrie, cu un avans de 75.000 de posturi in septembrie.

In august, rata somajului s-a mentinut la 9,6%.

Analistii anticipeaza ca in aceste conditii este aproape sigur ca Fed va lansa o noua runda de achizitii de active financiare, pentru sustinerea economiei, cel mai probabil in noiembrie.

Datele referitoare la piata muncii, publicate joi, sunt ultimele inaintea alegerilor legislative din noiembrie, in care Partidul Democrat al presedintelui Barack Obama este asteptat sa inregistreze pierderi importante, din cauza nemultumirilor legate de situatia economica.

Sondajele sugereaza ca Partidul Republican va obtine majoritatea in Camera Reprezentantilor, ceea ce ii va permite sa restrictioneze cheltuielile guvernamentale, in vederea reducerii deficitului bugetar record.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si