Producatorul american auto General Motors se asteapta ca anul urmator sa inregistreze o crestere a incasarilor pe fondul lansarii unei noi linii de camioane si SUV-uri (sport utility vehicles), conform unei declaratii date de Rick Wagoner, directorul executiv al companiei.

Ne asteptam la un inceput de an promitator, iar lansarea noului model Chevy Tahoe sa influeunteze in mod pozitiv cresterea vanzarilor, a declarat zilele acestea Wagoner. Comercializat pana in 1995 sub numele de Blazer, Chevrolet Tahoe, este unul dintre cele mai cunoscute autovehicule SUV din America.

Directorul executiv al GM a refuzat sa estimeze momentul in care producatorul de autoturisme va reveni pe profit, insa si-a manifestat optimismul in ceea ce priveste lansarea seriei GMT-900 linie de SUV-uri care vor fi remodelate spre a deveni mai eficiente din punctul de vedere al consumului, informeaza Reuters.

General Motors, care anul acesta a avut pierderi in valoare de aproape 4 miliarde de dolari (3,5 mld. euro) din cauza operatiunilor desfasurate in America de Nord, are multe motive sa incerce o recuperare a terenului pierdut

Totodata, GM a decis sareducanumarul de angajai cu inca 5.000, acest anunt urmandu-l pe cel care facea publica eliminarea a inca 25.000 de locuri de munca.

Noua serie de autovehicule GMT-900, considerata de analisti a fi decisiva pentru viitorul companiei GM, include modelele Chevrolet Tahoe si GMC Yukons. Unii specialisti estimeaza ca aceasta gama va reprezenta un moment hotarator pentru dezvoltarea grupului auto, fiind, fie un success deplin, ori chiar un esec dezastruos.

De curand, agentia de rating Standard & Poor''s a redus ratingul producatorului american de autoturisme si a lansat chiar ideea unui posibil faliment. Perspectiva este sumbra , ceea ce arataposibilitatea ca ratingul sa fie modificat din nou in sens negativ, in urmatorii doi ani.

Ratingul acordat de agentia S&P este situat la cel mai scazut dintre calificativele atribuite de cele mai mari trei agentii de evaluare financiara din lume, scrie presa internationala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri