Mai mult de jumatate din primele 50 de firme de avocatura americane isi supraevalueaza profiturile, releva o analiza a Citigroup, citata de Wall Street Journal.

Aproximativ 22% din casele de avocatura din Statele Unite ale Americii au raportat in 2010 venituri mai mari cu 20% decat valoarea reala, a declarat o persoana neidentificata care este la curent cu raportul intocmit de Citi Bank.

Publicatia de profil American Lawyer prezinta anual ierarhii ale profiturilor per partener inregistrate de firmele de avocatura. Metoda prin care se imparte venitul operational net al unei firmei la numarul de parteneri este cel mai des folosit indicator pentru a ierarhiza veniturile in avocatura, o piata estimata la 100 miliarde dolari pe plan mondial.

American Lawyer a a raportat ca profitul per partener al celor mai mari 100 firme de avocatura a crescut cu 8,4%, cu 1,4 milioane dolari mai mult decat anul precedent. Studiul Citigroup a descoperit ca 16% din firme au declarat valori cu 10 pana la 20% mai mari, in timp ce alte 15% din firme s-au rezumat la cresteri intre 5 si 10%.

Robin Sparkman, redactor sef al publicatiei American Lawyer, a declarat ca topul si valorile prezentate sunt corecte, sustinand ca eventualele erori vor fi corectate daca ce se vor primi date verificate de la Citi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Setari Cookie-uri