Avocatul Adrian-Catalin Bulboaca, managing partner al firmei de avocatura Bulboaca si Asociatii, a fost numit administrator provizoriu la combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), conform Mediafax.

"Consiliul de Administratie l-a numit in 14 martie ca administrator provizoriu pe Adrian-Catalin Bulboaca, confirmarea sa in functie urmand sa aiba loc intr-o viitoare AGA", se arata intr-un comunicat transmis de Oltchim Bursei de Valori Bucuresti.

In comunicat se arata ca Bulboaca a coordonat mai multe proiecte si fuziuni si achizitii.
Guvernul s-a angajat prin acordul cu FMI sa privatizeze Oltchim pana la finele lunii aprilie.

Combinatul se numara printre primele companii de stat care vor avea management privat.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic. Oltchim este una dintre cele opt companii din subordinea Ministerului Economiei monitorizate de FMI, statul intentionand sa scoata la vanzare pachetul majoritar de actiuni.

Compania are un capital social de 34,2 milioane lei, impartit in 343,2 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE, care detine 17,47% din actiuni, si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si