Anul acesta ar putea avea loc aproximativ 12 vanzari de active de catre marile companii farmaceutice, valoarea acestor operatiuni urmand sa se ridice pana la 100 mld. dolari, arata raportul EY – The shifting balance of firepower.

Suma va intari puterea de tranzactionare a companiilor si va putea fi alocata pentru viitoare activitati de fuziuni si achizitii, in conditiile in care piata de M&A in sectorul farma a stagnat anul trecut, in pofida presiunii de a recupera un ecart de crestere a vanzarilor estimat sa atinga 100 mld. dolari in 2015.

“Printre marile companii farmaceutice cu potential de a efectua achizitii in acest an se vor numara cele care au inregistrat o crestere deficitara a vanzarilor si care vor decide sa contrabalanseze potentialele rezultate dezamagitoare obtinute din lansarea de produse si extinderea activitatii de cercetare si dezvoltare”, se arata in raportul EY.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajati in 728 de birouri din 150 de tari si venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2013.

In Romania, EY este prezenta din anul 1992. Cei peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si servicii de asistenta in afaceri catre companii multinationale si locale. Compania are birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau.

Citeste si:
Ludovic Orban: Taxa clawback, un inhibitor al pietei de medicamente
Ludovic Orban: Taxa clawback,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Enel: Sunt oameni interesati sa cumpere active ale companiei