Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala decontracte pe bani publici, potrivit unei decizii luate marti seara de instanta suprema. Aceeasi masura preventiva a fost dispusa si in cazul lui Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov.

Hotararea luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta. Administratorului judetului Brasov, Radu Ispas, retinut si el alaturi de Cancescu si Bagiu, de DNA Brasov, luni seara, nu a mai fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic deinfluenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute deGabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar.

Astfel, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro. Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov,desi licitatia fusese castigata de o alta societate. In acest dosar sunt vizati si vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, si alti subordonati ai lui Cancescu.

Citeste si:
Doi directori din CJ Brasov, sub control judiciar in dosarul Cancescu
Dosarul Cancescu: Doi...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Aristotel Cancescu, "baronul" judetului Brasov, INCARCERAT