Instanta suprema a admis, sambata, cererea Elenei Udrea, arestata la domiciliu, de a merge luni la Parlament, pentru a se adresa plenului Camerei Deputatilor, care va vota o noua cerere a DNA de arestare preventiva a deputatului PMP, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a declarat, la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ca judecatorul de drepturi si libertati i-a admis cererea si va putea fi prezenta luni in plenul Camerei Deputatilor, pentru a-si spune punctul de vedere, avand in vedere faptul ca situatia "este exceptionala in continuare", fiind vorba de a saptea si a opta cerere formulate in doua sapamani de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie impotriva sa, noteaza Mediafax.

Intrebata cum comenteaza acuzatiile din dosarul "Gala Bute", conform carora si-ar fi facut ziua de nastere cu bani primiti ca mita, Elena Udrea a spus: "Acesta este un motiv pentru care se cere din nou arestarea mea preventiva. Asa cum, presupun, ati aflat deja pe surse acest amanunt picant, ar fi intersant daca ati putea sa aflati, pe surse, si ce evolutii au avut loc in acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evolutii favorabile mie".

Intrebata daca fostul ei sot, Dorin Cocos, ar fi facut referire si la ea in declaratiile pe care le-a dat in fata anchetatorilor, in dosarul "Microsoft", Elena Udrea a spus: "Este imposibil ca fostul meu sot sa spuna asa ceva, pentru ca nu este adevarat. Mai mult nu pot comenta". Deputatii vor analiza in plen, luni, de la ora 16.00, cererile DNA de incepere a urmaririi penale si respectiv de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 18 februarie, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea. Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat ca aceasta doreste sa se adreseze plenului Camerei Deputatilor, la votul asupra cererilor de incuviintare a inceperii urmarii si a arestarii sale.

Fostul ministru Elena Udrea a stat in Arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Microsoft". Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP la arestarea preventiva, a decis marti ca aceasta sa fie cercetata in arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenta, in legatura cu denuntul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Elena Udrea nu are voie sa vorbeasca cu Dorin Cocos, Dinu Pescariu si cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, in mod direct sau indirect, si nici sa divulge sau sa redea in presa sau pe retelele sociale informatii din cauza penala. Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul Microsoft, cat si in dosarul Gala Bute.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri