Perchezitiile au fost facute la punctul de lucru al unei societati comerciale ce desfasoara activitati in domeniul tiparirii de coduri de acces pentru pagini de internet si la locuintele persoanelor suspectate in acest dosar, in care se fac cercetari pentru infractiuni de punere la dispozitia publicului de opere fara acordul proprietarilor, evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Anchetatorii au adus doua persoane la audieri si au ridicat mai multe calculatoare si unitati de stocare a datelor.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2011 - prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restrictionat (care pun la dispozitia publicului, ilegal, filme si muzica), mai multe persoane au pus la dispozitia publicului opere protejate de drepturi de autor si drepturi conexe, contra unor sume de bani", a precizat sursa citata.

Citeste si:

Valoarea sumelor obtinute din activitatile ilegale si supuse procesului de spalare a banilor se ridica la 500.000 de lei, potrivit procurorilor.

Perchezitiile au fost facute, pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, de politisti din cadrul IGPR, luptatori de la Inspectoratul de Politie al Judetului Mures si politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Mures, sub coordonarea procurorilor. Actiunea a fost sprijinita de Directia de Operatiuni Speciale din Politia Romana.