Omul de afaceri Dan Adamescu a venit la DNA, luni dimineata, fiind citat pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar privind falimentul Astra.

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari, a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 09.30 si a intrat cu masina in curtea institutiei, pentru a putea merge pe la intrarea amenajata pentru persoane cu deficiente, el folosind de mai mult timp un fotoliu rulant.
Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca Dan Adamescu a fost citat de procurori in calitate de suspect intr-un dosar privind falimentul Astra. Anchetatorii au stabilit ca prejudiciul produs in acest caz ar fi de peste 700 de milioane de lei, conform News.

In 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucuresti a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de intrare in faliment a Astra Asigurari, insa decizia a fost contestata la instanta superioara. Curtea de Apel Bucuresti a fixat deja pentru data de 24 martie termenul de judecata in acest proces.

Decizia judecatorilor Curtii de Apel, care va fi definitiva, este importanta pentru ca poate marca debutul platii despagubirilor de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor. Fondul a transferat dosarele de la Astra si a deschis dosarele de dauna, insa nu poate face plati pana la o sentinta definitiva privind falimentul.

La intrarea in faliment, Astra avea in portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau polite RCA. In octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguratilor a transferat dosarele de dauna, de asigurare si bazele de date de la Astra.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Marin, UNSAR: Numarul de masini asigurabile CASCO a scazut cu 40%