Petru Pitcovici, comisar sef in Directia Generala Anticoruptie, judecat in dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu, a fost retinut, vineri, de procurorii DIICOT, fiind acuzat ca a ajutat traficanti de droguri cercetati pentru ca au adus in tara cocaina. Pitcovici a fost ridicat din fata unui restaurant din Capitala, unde era impreuna cu barbatul care a platit pentru aducerea drogurilor in tara, conform News.ro

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au inceput in 11 mai urmarirea penala in acest dosar, avand informatii ca mai multe persoane au planuit si organizat aducerea in tara de droguri de mare risc din Olanda, pe care intentionau sa le vanda in Bucuresti.

In urma investigatiilor, anchetatorii au stabilit ca Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon si Cristinel Dumitrache au mers in 8 mai in Olanda, cu o masina, iar in 11 mai, in jurul orelor 22.00, s-au intors in tara. La controlul de la vama Nadlac, in autoturismul acestora au fost gasite, in filtrul de aer, doua pachete care contineau 429,98 grame de cocaina si 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamina (MDMA), se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT transmis vineri.

In 13 mai, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a Nataliei Tripon si a lui Cristinel Dumitrache. Cel de-al treilea suspect, Bogdan Paraschiv, nu a putut fi arestat intrucat s-a sustras urmaririi penale.

Cocaina de 10.000 de euro

Continuand cercetarile, anchetatorii au stabilit ca cei trei au fost pusi de Dan Sandu Simion zis “Dan Chioru” sa aduca din Olanda cocaina, pentru care le-a dat 10.000 de euro.

Dan Sandu Simion si Bogdan Paraschiv ar fi fost ajutati de Petru Daniel Pitcovici, comisar sef de politie in Directia Generala Anticoruptie, care a actionat pentru a ingreuna cercetarile, dar si pentru depistarea si probarea autorilor.

Procurorii DIICOT i-au prins, joi 19 mai, pe Pitcovici, Simion si Paraschiv in fata unui restaurant din Bucuresti. Anchetatorii au gasit asupra acestora si in cele doua masini folosite de ei, sumele de 900 de euro, 900 de dolari si 3.000 de lei, precum si inscrisuri cu valoare probatorie, fiind ridicate pentru a fi folosite ca probe in ancheta. Totodata, au fost ridicate in vederea indisponibilizarii trei autoturisme de lux.

Vineri, procurorii DIICOT i-au retinut pentru 24 de ore pe Simion, Paraschiv si Pitcovici, pentru trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului, urmand sa ceara Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva.

Actiunea DIICOT a fost facuta impreuna cu politistii bucuresteni de la Serviciul Grupuri Infractionale si cu jandarmii, cu sprijinul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, Directiei Operatiuni Speciale si Directiei Generale Anticoruptie.

Petru Pitcovici, judecat in dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popovici

Petru Pitcovici este judecat, din decembrie 2012, in dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popovici, pentru complicitate la dare de mita, legat de cumpararea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

Pitcovici este acuzat ca i-a dat unui ofiter de politie judiciara din Directia Nationala Anticoruptie, denuntator in cauza, mita sub forma de bauturi alcoolice, pentru ca acesta sa faca cercetari superficiale, astfel incat sa se ajunga la solutii de netrimitere in judecata in dosarul care viza presupuse fapte de coruptie privind tranzactionarea terenului de 224 de hectare, fiind deschis pe numele lui Popoviciu si al lui Alecu.

Ofiterul care lucra la DNA fusese delegat, prin ordonanta a procurorului, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza in care cei doi erau cercetati, potrivit DNA.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri