Politistii din Giurgiu si procurorii DIIICOT au destructurat o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 16,5 milioane de lei prin infiintarea a trei societati comerciale si emiterea unor documente contabile fictive care atestau in mod nereal operatiuni comerciale cu diverse firme.

In 16 iunie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Giurgiu al DIICOT au facut 22 de perchezitii la locuintele unor presupusi evazionisti din Giurgiu, Ilfov si in Bucuresti pentru destructurarea unei grupari infractionale si au pus in aplicare trei mandate de aducere, informeaza News.ro.

Din cercetari a reiesit ca trei persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 46 de ani, ar fi constituit o grupare infractionala, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, in scopul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii ar fi infiintat trei societati comerciale pe care le-ar fi folosit in mod fraudulos prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau in mod nereal efectuarea unor operatiuni comerciale (vanzari/cumparari de produse, prestari de servicii, etc.) cu diverse societati comerciale.

Societatile comerciale beneficiare ar fi virat in conturile firmelor respective sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achizitionate, serviciilor prestate, desi in realitate aceste relatii comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retrasi si insusiti de catre membrii gruparii, fara a fi inregistrati in contabilitate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei. Cele trei persoane vizate sunt cercetate pentru constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri