Cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului a intrat in atentia ANAF, dupa ce Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala a facut o solicitare. Pe durata verificarilor, plata acestei indemnizatii este supsendata, conform News.ro.

ANPIS a cerut ANAF sa faca verificari in cazul beneficiarului celei mai mari indemnizatii de crestere a copilului, pentru a se stabili daca acordarea acesteia este legala, au declarat pentru News,ro reprezentantii ANPIS, care au precizat ca, pana la finalizarea cercetarilor plata nu va mai fi facuta, conform News.ro.

Conform reprezentantilor ANPIS, aceste verifciari erau necesare avand in vedere nivelul indemnizatiei primite, iar daca ANAF va stabili ca toate documentele sunt in legalitate si ca aceasta este indemnizatia cuvenita, atunci beneficiarul va primi retroactiv sumele care au fost blocate.

Circa 250 de persoane, reprezentand 0,17 la suta din numarul beneficiarilor indemnizatiilor de crestere a copilului, consuma o treime din bugetul alocat la nivel national, cea mai mare indemnizatie ajungand la 35.000 de euro, a anuntat, luni, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

In topul indemnizatiilor pentru cresterea si ingrijirea copilului, la nivel national, conduce o persoana din judetul Sibiu, care primeste lunar 159.084 de lei (circa 35.000 de euro). Ea a realizat venituri ca membru asociat sau persoana autorizata sa desfasoare o activitate independenta, potrivit Ministerului Muncii. Locul doi al topului realizat de MMFPSPV este ocupat de o persoana din Bucuresti care incaseaza lunar 94.168 de lei, in urma aceluiasi tip de activitate.

Ministerul Muncii a apreciat ca dupa numai o luna de aplicare a masurii adoptate in prima parte a anului de catre Parlament - prin care cuantumul acestei indemnizatii a fost majorat la 85 la suta din media veniturilor nete realizate in ultimul an inainte de nasterea copilului, adoptia, incredintarea in vederea adoptiei, luarea in plasament sau in tutela - se inregistreaza deja un dezechilibru in distribuirea echitabila a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar aceasta situatie trebuie dezbatuta public in urmatoarea perioada.

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a precizat, luni, ca Guvernul nu va taia sau plafona indemnizatia pentru cresterea copilului, Legislativul fiind cel care ar putea initia o modificare a actualei legislatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului