Tabloul "Casa taraneasca", realizat de pictorul Victor Brauner si estimat la 15.000 - 18.000 de euro, va fi scos la vanzare, joi, la Bucuresti de casa Goldart, in cadrul unui eveniment de deschidere al sezonului de toamna al licitatiilor de arta plastica.

Astfel, evenimentul propune o "incursiune" in imaginarul romanesc, fiind scoase la vanzare opere de Sorin Ilfoveanu, Jean Cheller, Zamfir Dumitrescu, Nicolae Grant, Vasile Grigore, Marcel Chirnoaga, G.D. Mirea si Paul Miracovici, scrie Mediafax.

De asemenea, vor putea fi licitate si peisaje surprinse de Adam Baltatu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, J. Al. Steriadi, Nicolae Tonitza, Elena Popea, Ion Musceleanu, Gheorghe Vanatoru, Stefan Popescu, portrete si compozitii cu personaje din opera artistilor Ion Iancut, Wanda Sachelarie Vladimirescu, N. Dona Delavrancea, Sabin Balasa, Dimitrie Berea, Ion Musceleanu, Ipolit Strambu, Aurel Baesu, Nicolae Vermont, dar si naturi statice semnate de Vasile Stefan, L. Al. Biju si I. Cristian Popescu.

De asemenea, potrivit sursei citate, vedetele licitatiei sunt operele "Casa taraneasca", de Victor Brauner (1903 - 1966), un tablou din ulei/carton, semnat dreapta jos, pretul estimativ al lucrarii fiind intre 15.000 - 18.000 euro, "Doua florarese", Nicolae Vermont (1866 - 1932), un tablou ulei/ panza, pret estimativ intre 16.000 - 18.000 euro, si "Santier in portul Braila", de Jean Alexandru Steriadi (1880 - 1956), o pictura ulei/ placaj, cu un pret estimat intre 2.600 - 3.400 euro.

Totodata, la licitatia organizata de Goldart vor fi expuse si operele "Discutie" si "Torcand la fereastra", de Rudolf Schweitzer-Cumpana (1886 - 1975), doua tablouri ulei/panza, pretul estimat fiind de 13.000 - 15.000 euro, respectiv 1.800 - 2.500 de euro. Tablourile "Departe", de Adam Baltatu, si "Inserare", de Nicolae Toniza, vor fi scoase la licitatie, pretul estimativ al acestora fiind de 1.300 - 1.800 euro, respectiv 6.000 - 7.000 euro.

O mentiune aparte va fi acordata lucrarii "Casa taraneasca", de Victor Brauner - remarcabila opera de tinerete in care, dincolo de abordarea realista a motivului, poate fi identificat un real interes pentru acorduri cromatice extravagante si un sentiment al nelinistii care se vor insinua apoi in opera sa suprarealista.

Prin datele sale iconografice si de limbaj, "Casa taraneasca" - lucrare prezentata in premiera de Casa de licitatii Goldart - se configureaza ca o lucrare de exceptie din creatia autohtona a lui Victor Brauner. Lucrarea este insotita de autentificare semnata de Samy Kinge si provine din colectia pictorului Alexandru Tipoia, caruia tabloul i-a fost oferit de Victor Brauner.

Licitatia va avea loc la Hotel Marshal Garden, sala Safir, lucrarile putand fi vazute in expozitie de miercuri, intre orele 11.00 - 21.00, si joi, intre orele 11.00 - 18.00.

Sursa foto: www.goldart.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri