Tabloul "Casa taraneasca", realizat de pictorul Victor Brauner si estimat la 15.000 - 18.000 de euro, va fi scos la vanzare, joi, la Bucuresti de casa Goldart, in cadrul unui eveniment de deschidere al sezonului de toamna al licitatiilor de arta plastica.

Astfel, evenimentul propune o "incursiune" in imaginarul romanesc, fiind scoase la vanzare opere de Sorin Ilfoveanu, Jean Cheller, Zamfir Dumitrescu, Nicolae Grant, Vasile Grigore, Marcel Chirnoaga, G.D. Mirea si Paul Miracovici, scrie Mediafax.

De asemenea, vor putea fi licitate si peisaje surprinse de Adam Baltatu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, J. Al. Steriadi, Nicolae Tonitza, Elena Popea, Ion Musceleanu, Gheorghe Vanatoru, Stefan Popescu, portrete si compozitii cu personaje din opera artistilor Ion Iancut, Wanda Sachelarie Vladimirescu, N. Dona Delavrancea, Sabin Balasa, Dimitrie Berea, Ion Musceleanu, Ipolit Strambu, Aurel Baesu, Nicolae Vermont, dar si naturi statice semnate de Vasile Stefan, L. Al. Biju si I. Cristian Popescu.

De asemenea, potrivit sursei citate, vedetele licitatiei sunt operele "Casa taraneasca", de Victor Brauner (1903 - 1966), un tablou din ulei/carton, semnat dreapta jos, pretul estimativ al lucrarii fiind intre 15.000 - 18.000 euro, "Doua florarese", Nicolae Vermont (1866 - 1932), un tablou ulei/ panza, pret estimativ intre 16.000 - 18.000 euro, si "Santier in portul Braila", de Jean Alexandru Steriadi (1880 - 1956), o pictura ulei/ placaj, cu un pret estimat intre 2.600 - 3.400 euro.

Totodata, la licitatia organizata de Goldart vor fi expuse si operele "Discutie" si "Torcand la fereastra", de Rudolf Schweitzer-Cumpana (1886 - 1975), doua tablouri ulei/panza, pretul estimat fiind de 13.000 - 15.000 euro, respectiv 1.800 - 2.500 de euro. Tablourile "Departe", de Adam Baltatu, si "Inserare", de Nicolae Toniza, vor fi scoase la licitatie, pretul estimativ al acestora fiind de 1.300 - 1.800 euro, respectiv 6.000 - 7.000 euro.

Citeste si:
Metrorex mai face un pas pentru imbunatatirea calatoriei cu metroul...
Metrorex a lansat licitatia...

O mentiune aparte va fi acordata lucrarii "Casa taraneasca", de Victor Brauner - remarcabila opera de tinerete in care, dincolo de abordarea realista a motivului, poate fi identificat un real interes pentru acorduri cromatice extravagante si un sentiment al nelinistii care se vor insinua apoi in opera sa suprarealista.

Prin datele sale iconografice si de limbaj, "Casa taraneasca" - lucrare prezentata in premiera de Casa de licitatii Goldart - se configureaza ca o lucrare de exceptie din creatia autohtona a lui Victor Brauner. Lucrarea este insotita de autentificare semnata de Samy Kinge si provine din colectia pictorului Alexandru Tipoia, caruia tabloul i-a fost oferit de Victor Brauner.

Licitatia va avea loc la Hotel Marshal Garden, sala Safir, lucrarile putand fi vazute in expozitie de miercuri, intre orele 11.00 - 21.00, si joi, intre orele 11.00 - 18.00.

Citeste si:
Prima autostrada montana din Romania, licitata pe studii de 12 ani
Asociatia Pro Infrastructura:...
Sursa foto: www.goldart.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Reportaj | MNaR, muzeul sutelor de ani de arta
Setari Cookie-uri