Islanda, in aburii Lagunei Albastre

Islanda, in aburii Lagunei Albastre

Aflata pe lista destinatiilor cu cel mai mic nivel de risc in fata terorismului, Islanda a fost data de mai multe ori drept exemplu de cea mai linistita tara din lume din mai multe puncte de vedere: siguranta interna, numar de omucideri si implicarea statului in conflicte externe.

Ce poti sa faci in Islanda: baie in Laguna Albastra, admiri aurora boreala, gheizerele, vizitezi capitala Reykjavik si satele pescaresti

Islanda este una dintre cele mai mici tari din lume, dar fierbe la propriu in 100 de locuri. Aici, focul intalneste gheata si simti ca poti prinde energia cu mana.

Bilete de avion: de la 310 euro/persoana (dus-intors)

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.com

Elvetia, pentru peisaje de poveste

Elvetia, pentru peisaje de poveste

Elvetia este o tara care primeste multe laude, de la nivel de trai, civilizatie, curatenie, inclusiv nivelul de siguranta interna. Pe langa acestea, Elvetia exceleaza si la capitolul turism, cu peisaje alpine de poveste.

Ce vedem in Elvetia: Zermatt, orasul fara masini, statiunea St. Moritz, Lacul Geneva

Elvetia castiga iremediabil turisti datorita peisajelor sale, asa ca o plimbare cu trenul Glacier Express este tot ce ai nevoie pentru a te bucura de frumusetile Alpilor si vailor montane. Trenul leaga statiunile St Moritz si Zermatt, intr-o calatorie de 7 ore si jumatate peste 291 de poduri si prin 91 de tuneluri.

Biletele de avion: de la 136 euro/persoana (dus-intors)

Republica Moldova, pe "drumul vinului"

Republica Moldova, pe "drumul vinului"

Republica Moldova este atat de aproape de Romania incat uitam sa o luam in calcul pentru calatorii. Pe langa faptul ca este o destinatie sigura pe lista Foreing Office, vecina Moldova are preturi atat de mici incat iti golesti fericit portofelul, fara sa iti faci griji ca ai cheltuit prea mult.

Republica Moldova te asteapta sa descoperi "Drumul vinului", deoarece aici aroma din pahar este o destinatie in sine. Cele mai importante opriri ar trebui sa fie la Milestii Mici, Orheiul Vechi, Cricova, Purcari, Chateau Vartely.

Vecinii nostri de peste Prut au cea mai mare colectie de vinuri din lume, intrata in Cartea Recordurilor pentru cele peste 1,5 milioane de sticle de vin de la domeniul viticol de la Milestii Mici, aflat la 20 km sud de Chisinau. Citeste un reportaj pe "Drumul vinului" in Republica Moldova.

Cehia, pentru castele ca in basme

Cehia, pentru castele ca in basme

Destul de aproape de Romania si o destinatie sigura, Cehia poate impresiona orice turist, mai ales daca vacanta incepe in capitala Praga. Orasul este comparabil cu Bucurestiul la preturi, in special la bere, unde o gasesti si cu 5 lei/pahar odata ce te indepartezi un pic de centru.

In Praga ai ceva de admirat pe oriunde treci, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas pentru a admira castele ca in basme sau cu vaporasul pe raul Vlatva.

Ce mai vedem in Cehia: Karlovy Vary si apele sale termale, Castelul Karlstejn, Omolouc.

Bilete de avion: de la 110 euro/persoana (dus-intors)

Sursa foto: Oleksiy Mark/Shutterstock.com

Malta, pentru apa turcoaz si Satul lui Popeye

Malta, pentru apa turcoaz si Satul lui Popeye

La fel de sigura ca celelalte destinatii amintite, Malta te asteapta linistita sa te bucuri de apele sale turcoaz. Situata in mijlocul Marii Mediterane, Malta este o destinatie calduroasa tot timpului anului, unde te poti pierde pe stradutele colorate ale capitalei Valletta si in Satul lui Popeye.

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul "Popeye" din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Bilete de avion: de la 176 euro/persoana (dus-intors)

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com