Succesul vine dupa mai multe esecuri pentru CEO-ul SpaceX si Tesla, care isi doreste sa schimbe modul in care oamenii calatoresc si trimite oameni pe Marte. Inca din copilarie, cartile au jucat un rol important in alimentarea ambitiilor lui Elon Musk. Se spune ca a citit intreaga Enciclopedie Britanica la varsta de noua ani si ar fi citit romane SF ore in sir.

Intrebat cum a aflat despre rachete, Musk a spus: “Am citit carti”. Cartile au fost esentiale pentru cariera lui Musk si urmatoarele sapte l-au incurajat semnificativ pe miliardar, conform CNBC.

1. “Structures: Or Why Things Don't Fall Down” de J. E Gordon

Atunci cand Musk a decis ca vrea sa invete mai multe despre rachete, a studiat manuale de astrofizica si inginerie. In timp ce lucrarile avansate despre fizica nu pot fi intelese de toata lumea, aceasta carte descrie intr-un mod mai simplu stiinta din spatele SpaceX.

2. “Benjamin Franklin: An American Life" de Walter Isaacson

Benjamin Franklin, autor, inventator, om de stiinta si diplomat, este unul dintre eroii lui Musk. CEO-ul Tesla spune ca Franklin a fost un antreprenor, care a pornit de la zero cand era doar un pusti.

3. "Einstein: His Life and Universe" de Walter Isaacson

O alta carte scrisa de Walter Isaacson recomandata de Musk este despre viata lui Einstein. Unele dintre cele mai faimoase citate ale lui Einstein, precum “Important este sa nu te opresti sa te intrebi” si “Cine nu a facut niciodata nicio greseala inseamna ca nu a incercat niciodata ceva nou”, se regasesc in viziunea afacerilor lui Musk.

Carti pentru antreprenori:...
Citeste si: Carti pentru antreprenori: invata cum sa fii mai bun in afaceri

4. "Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies" de Nick Bostrom

Una dintre preocuparile lui Musk este inteligenta artificiala, iar cartea lui Bostrom prezinta potentiale provocari, dat fiind ca inteligenta artificiala ar putea depasi inteligenta umana.

carti recomandate de Elon Musk

Sursa foto: IonicaL/Shutterstock

5. “Lord of the Flies” de Willian Golding

Acest roman clasic despre supravietuire, concurenta si lacomie a lasat amprenta asupra antreprenorului.

Antreprenoare romanca...
Citeste si: Antreprenoare romanca lucreaza cu portughezi pentru lenjerii inedite

6. “Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future” de Peter Thiel

Marele secret al vremurilor noastre este ca mai avem inca frontiere necunoscute de explorat si inventii noi de creat. In aceasta carte, legendarul antreprenor si investitor Peter Thiel arata cum poti descoperi solutii originale pentru a crea aceste lucruri noi.

7. “The Foundation triology” de Isaac Asimov

Aceasta carte l-a incurajat pe Elon Musk sa-si urmeze marile ambitii. “Fundatia” este despre Hari Seldon, intemeietorul psihoistoriei, care prezice prabusirea Imperiului Galactic si instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii.

Sursa foto: carscoops.com / Shutterstock.com 98 27

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Tesla a depasit vanzarile Mercedes-Benz in SUA pentru prima data