Blue Margarita e un restaurant cu bucatarie sud-americana, cu feluri de mancare din mai multe tari din America de Sud, grupate ca atare in meniu, de altfel.

E un restaurant relativ nou, deschis in vara lui 2017 la parterul unei cladiri noi de pe Mihail Eminescu, intre Biserica Precupetii Vechi si strada Viitorului. E un bloc cu mai multe etaje, fara personalitate, greu de inteles cum de le-au dat voie sa construiasca asa ceva in mijlocul unui cartier vechi al Bucurestiului, nu dintre cele bogate, insa cu atat mai mult cu farmec - cel putin pentru cei cu nostalgii. Era un hotel acolo, cand am fost eu prima data, dar nu stiu daca a ramas la fel, sau poate ca au facut birouri sau altceva cu el.

Am fost in acea cladire si cand au deschis primul restaurant, Symphony - Romanian Fusion Cuisine, invitat de o frumoasa fata, care parea sa fi fost stapana acolo. Poate ca a mai fost si alt restaurant dupa el, nu stiu.

Blue Margarita e bine amenajat, in general, insa fara originalitate sau talent. E comod, are banchete confortabile, tapisate cu panza, multe lumini, un perete de sticla la intrare, prin care se vede batrana si frumoasa strada.

Meniul e facut din bucatariile traditionale sud-americane, dupa cum am spus, cu mancaruri din Brazilia, Argentina, Columbia si Mexic, cele mai multe din aceasta, ultima.

Citeste si:
Review George Butunoiu: Cele mai bune restaurante frantuzesti
Review George Butunoiu: Cele...

Eu am luat o supa de fasole, foarte buna, o quesadilla vegetariana, buna si aceea, mai fina decat am vazut in alte parti, si Ximxim de Galinha, pui gatit in sos de unt de arahide, servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite in casa, bun, de asemenea.

Nu e bucatarie fina la Blue Margarita, nici nu si-au propus asa ceva, si cred ca foarte bine au facut. E mancare buna, cu cateva combinatii de produse si ingrediente inedite si necunoscute limbilor bucurestene. Mancare muncita in bucatarie, si nu scumpa - e bine de spus asta. O masa in doi, cu doua pahare de vin bun, te duce pe la vreo 200 de lei, ceea ce e rezonabil.

Serviciul a fost bun la Blue Margarita, cu mai multi chelneri, sefi de sala sau ce or fi fost ei, decat clienti. Am vorbit cu un domn mai in varsta, atent si rabdator, care a rezistat bine incercarilor mele de a fi nesuferit.

Nu stiu daca, si cati admiratori au bucatariile sud-americane printre bucuresteni. Cei mai multi se gandesc la vita si la carne, in general, cand aud de un specific brazilian, argentianian, mexican sau de cele care mai sunt pe acolo. Insa au si altfel de mancaruri, si chiar bucatarie fina - vedeti surpriza de proportii pe care am avut-o de curand la o astfel de cina peruviana, descrisa aici, pe site.

Citeste si:
Review George Butunoiu: O patroana sloboda la gura
Review George Butunoiu: O...

Asadar, pentru cine vrea sa cunoasca aceste bucatarii indepartate, sau chiar sunt pe lista lor de preferinte, nu pot ocoli restaurantul Blue Margarita de pe batrana strada Mihail Eminescu..

Sursa foto: George Butunoiu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Butunoiu: Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare