Locuri de muncă mult mai bine plătite, o țară primitoare, un trai mai bun, costuri mai mici și venituri mai mari. Sunt motive pentru care oamenii migrează nu doar spre alte orașe, ci și spre alte țări. Și România se află astăzi pe lista statelor unde trăiesc expați, străini relocați cu munca în marile orașe cum ar fi București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța sau Iași.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Imigrări, agregate de cotidianul.ro, numai în 2017, în România aveau rezidență aproximativ 110.000 de străini din Republica Moldova, Turcia, China, Germania, Italia și Elveția. Între timp, cifrele au crescut considerabil. Dacă și tu ești unul dintre ei, un expat în țara noastră și te întrebi care ar trebui să fie primele lucruri pe care să le faci odată ajuns în capitala României, de exemplu, aceste recomandări te pot ajuta.

Asigurare medicală

Cel mai probabil deții un card european de sănătate, mai ales dacă vii dintr-un stat al Uniunii Europene, iar compania la care lucrezi îți oferă, printre alte facilități, și o asigurare medicală privată. Dacă țara ta de proveniență este una asiatică, africană sau ești cetățean american, cardul tău de sănătate nu va fi recunoscut în România și va trebui să te mulțumești cu asigurarea medicală, în regim privat, oferită de angajator.

Dacă nu beneficiezi de acest bonus, cel mai indicat ar fi să recurgi la servicii de concierge medical, mai ales dacă nu vrei să aștepți și vrei prioritate la programare, precum și expertiza unui medic specialist de top. Mai ales dacă vii în București, acesta reprezintă una dintre primele acțiuni pe care ar fi indicat să le faci, încă de la sosire.

Abonament la sală

Mai ales dacă ești o fire sportivă și nu vrei să abdici de la acest stil de viață, un abonament la sala de fitness te va ajuta să-ți menții standardele de viață, precum și silueta. În București vei avea foarte multe opțiuni, la prețuri bune, care oferă pachete complete de servicii, în săli dotate cu aparatură de ultima generaţie. Facilitățile sunt echivalente cu cele din Occident: aer condiționat, sisteme audio-DVD-TV, dușuri și grupuri sanitare curate și civilizate, vestiare pentru depozitarea lucrurilor personale pe durata antrenamentului, parcări, iar, în unele cazuri, chiar saună și bar.

În centrele moderne de wellness, vei găsi săli de aerobic, fitness și bodybuilding, precum și cabinete de masaj. Clasele de aerobic sunt cele clasice de Body Workout, Step & Tone, Pilates, Zumba, Kangoo Jumps, Kempo, High Intensity Training etc. Ai posibilitatea să alegi și sporturi de contact precum boxul, judo, MMA.

Nu numai că te vei antrena, dar, frecventarea unei săli de fitness poate reprezenta și un bun pretext pentru a intra în contact cu multă lume și de a socializa. Dacă acolo unde vei alege să mergi există și o zonă de bar, vei putea să îți găsești prieteni care au aceleași preocupări.

Printre alte activități recomandate ție, expat în București, sunt: un tur al orașului, familiarizarea cu mâncărurile tradiționale românești, vizitarea Centrului Vechi, precum și a împrejurimilor. De asemenea, îi poți ruga pe colegii români să te ghideze în vizitarea Deltei Văcărești, singura de acest fel situată în mijlocul unei metropole. Dacă ești iubitor de mare, la circa trei ore și jumătate de mers cu mașina vei putea să te răsfeți pe litoralul Mării Negre. Nu în ultimul rând, România și, implicit, Bucureștiul te vor impresiona prin căldura localnicilor: românii sunt mereu deschiși, ospitalieri și dornici să te ajute.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri