Compania americana de media Central European Media Enterprises (CME) a anuntat de curand numirea lui Adrian Sarbu la conducerea operatiunilor trustului din Romania, Cehia si Slovacia, informeaza reprezentantii companiei.

Americanii de la CME au simtit beneficiile acestei strategii in urma actiunii din zona Marii Adriatice unde operatiunile au fost administrate cu succes de Marijan Jurenec timp de mai mult de un an.

Potrivit unui comunicat de presa trimis de CME, aceasta noua structura a managementului companiei are ca scop imbunatatirea eficientei operatiunilor si de a profita de oportunitatile de pe aceste piete emergente.

In acelasi timp, oficialii CME au anuntat achizitionarea a inca 5% din actiunile detinute de seful Pro TV, Adrian Sarbu, la compania Media Pro International. Aceasta tranzactie se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro.

Adrian Sarbu va ramane in continuare directorul general al posturilor prin care CME opereaza in Romania ProTV, Acasa, ProCinema si ProTV International. In acelasi timp, operatiunile CME din Ucraina vor fi conduse de Marina Williams, care va ramane si in pozitia de vicepresedinte al intreg grupul CME.

“Acesta reprezinta un pas logic in evolutia CME. Am creat o structura organizationala care plaseaza deciziile operative in mainile celor mai competenti manageri si in care avem cea mai mare incredere,” a declarat Michael Garin, presedintele executiv al CME.” Adrian ne va ajuta prin abilitatile sale profesionale dovedite in Romania, iar aceasta mutare va genera o crestere a operatiunilor si a cotei de piata din Cehia”, a adaugat Garin.

Central European Media Enterprises este o companie care grupeaza mai multe posturi TV din statele Central si Est-Europene.

Posturile din portofoliul CME sunt Nova TV din Croatia, TV Nova si Galaxie Sport (in Cehia), Pro TV, Acasa, Pro Cinema (in Romania), Markiza (in Slovacia), POP TV, Kanal A (in Slovenia) si Studio 1+1 in Ucraina.Totodata, grupul CME are actiunile listate pe piata americana Nasdaq, dar si la bursa din Praga.