Esti interesat de responsabilitate sociala? Urmareste CSR Lessons IN DIRECT [VIDEO]

Daca esti interesat de felul in care in care compania in care lucrezi sau pe care o conduci este influentata de politicile de responsabilitate sociala, urmareste “European CSR Lessons”, un eveniment organizat de ResponsabilitateSociala.ro, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului si wall-street.ro.


Cea de-a III-a editie a European CSR Lessons are loc la Biblioteca Nationala a Romaniei si prezinta studii de caz la nivel european despre modul in care companiile pot rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator, prin intermediul practicilor de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR).

Evenimentul este important pentru sectorul de afaceri romanesc, in conditiile in care Comisia Europeana a publicat pe 16 aprilie, o propunere legislativa prin care va obliga companiile cu peste 500 de angajati sa-si raporteze impactul social, de mediu si asupra drepturilor angajatilor. Prin acest act legislativ, Comisia isi propune creasca transparenta in sectorul de afaceri cu scopul de a recastiga increderea consumatorilor si a investitorilor in economia europeana.

“Directiva Comisiei Europene va avea un impact direct asupra companiilor din tara noastra. Introducerea obligativitatii raportarii impactului social si de mediu le va determina sa depuna eforturi suplimentare privind monitorizarea si raportarea informatiilor non-financiare" afirma Dragos Dehelean, coordonatorul Programului ResponsabilitateSociala.ro

Cele doua zile de conferinte includ 4 sesiuni de studii de caz care acopera subiecte precum reducerea poluarii, a consumului de energie sau a deseurilor, inovatia in domeniul produselor si serviciilor responsabile, dezvoltarea comunitatilor local sau incluziunea categoriilor defavorizate sau a persoanelor cu dizabilitati.

Studiile de caz sunt sustinute de reprezentanti sau invitati straini, dar si locali, ai unora dintre cele mai importante companii multinationale prezente in Romania: Rompetrol, Petrom, Holcim, BCR, Orange, GlaxoSmithKline.

La dezbatere participa: Ministrul Economiei Varujan Vosganian, Ministrul Apelor si Padurilor Lucia Ana Varga, europarlamentara Ramona Manescu, Secretarul de Stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, senatoarea PSD Gabriela Cretu, Secretarul de Stat in Ministerul Economiei, Manuel Donescu, secretarul Comisiei de Mediu a PNL, Manuel Avramescu. Acestia isi vor prezenta planurile si proiectele concrete in domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri