Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franta cu privire la emisiunea difuzata de Canal+ in care Cristian Mungiu a fost parodiat, unii membri ai Consiliului nefiind insa de acord cu acest demers, conform Mediafax.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a propus, in sedinta de joi, sesizarea CSA cu privire la emisiunea difuzata de Canal+ in care Cristian Mungiu a fost parodiat.

Laura Georgescu a facut aceasta propunere dupa ce membrii Consiliului au urmarit pasajul din emisiunea de satira cu marionete "Les Guignols de l'Info", difuzata de televiziunea franceza Canal+ miercuri seara, in care regizorii Cristian Mungiu si Steven Spielberg au fost parodiati.


"Va propun sa sesizam CSA (Conseil supérieur de l'audiovisuel din Franta, n.r.). Este compromis regizorul, liderul national Cristian Mungiu", a spus Laura Georgescu. Ea a spus ca regizorul roman este prezentat cu "nume", este prezentata figura lui si el este imbracat "in cersetor".

Cristian Mungiu face parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri seara, pe Croazeta. Juriul acestui festival prestigios este prezidat de cineastul american Steven Spielberg.

Editia de miercuri seara a emisiunii de satira cu marionete "Les Guignols de l'Info" a inceput printr-o serie de ironii la adresa incidentelor recente din piata Trocadero din Paris, la adresa fotbalistului englez David Beckham, a sefului Politiei din Paris, a patronului arab al clubului de fotbal PSG, dar si la adresa printului Albert al II-lea de Monaco, despre care realizatorii acestei emisiuni au spus ca "este balbait".

Au urmat cateva scene in care au fost parodiate trei nume mari de la Hollywood - George Clooney, Clint Eastwood si Jack Nicholson -, iar in minutul al saselea a fost prezentata scena dedicata Festivalului de Film de la Cannes, in care Steven Spielberg este prezentat sosind pe Croazeta pe o bicicleta si avandu-l ca sofer pe extraterestrul E.T.

A urmat scena cu Cristian Mungiu si Steven Spielberg. In aceasta scena, regizorul roman ii cere lui Spielberg o camera de filmat, spunand ca nu are bani sa o cumpere. In plus, marioneta care il reprezinta pe Mungiu spune ca tatal sau este in inchisoare, mama lui este bolnava si el trebuie sa aiba grija de un bebelus.

"Les Guignols de l'Info", denumita uneori doar "Les Guignols", este o emisiune de televiziune franceza de satira, cu marionete, difuzata incepand din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de stiri de televiziune, aceasta emisiune reprezinta o caricatura a lumii politice, a actualitatilor din mass-media, a celebritatilor, a societatii franceze in special si a lumii intregi in general.

Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat miercuri seara, cu proiectia mult asteptatului lungmetraj "Marele Gatsby", o ecranizare spectaculoasa a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in care Leonardo DiCaprio joaca rolul principal.

Sursa foto: http://www.canalplus.fr/c-divertissement/pid1784-c-les-guignols.html?vid=867698

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Se lanseaza o televiziune pentru minoritatea roma. CNA a dat licenta