Nik Powell, unul dintre cei mai influenti producatori de film din Marea Britanie, spune ca romanii nu trebuie sa incerce sa concureze cu Hollywood-ul, ci sa faca propriile filme, cu personaje locale, iar astfel vor face audienta in toata lumea, scrie Mediafax.
Iubitorii filmului au participat, luni, la masterclass-ul "Cele 30 de lectii ale unui producator - Evanghelia dupa Nik Powell", organizat in cadrul Festivalului International de Film Transilvania.

Nik Powell a spus, in cadrul masterclass-ului, ca a vazut filme romanesti foarte bune si i-a sfatuit pe regizorii si producatorii romani sa nu incerce sa concureze cu Hollywood-ul.

"Voi vorbi despre productie si despre poveste. Am vazut la TIFF foarte multe filme bune, este o selectie fantastica. Am vazut multe filme romanesti, scurte, foarte bune si filmele marelui regizor Cristian Puiu. Vin multi regizori foarte buni din Romania si cinematograful romanesc conduce in Europa de Est. Nu am niciun sfat de dat romanilor in cinematografie, ei sunt foarte buni, isi asuma riscuri, lucreaza pe marginea prapastiei, fac filme foarte proaspete, iar povestile lor sunt usor de inteles de oameni din lumea intreaga. Cel mai bun sfat al meu este sa nu incerce sa concureze cu Hollywood-ul, faceti propriile filme, cu oamenii de aici si veti afla ca aveti audienta in toata lumea. (...) Daca vorbesti pentru oameni, pe intelesul lor, ai intotdeauna o mare sansa, daca esti un producator sau un regizor bun. Cel mai important este sa gasesti povesti frumoase si oameni buni care sa le faca si sa le dai posibilitatea sa isi duca visele pana la capat", a spus Nik Powell.

Producatorii au nevoie de o poveste buna si de talent

Powell le-a spus tinerilor care doresc sa devina producatori ca au nevoie de "o poveste buna" si de talent care sa o transforme in film.

"Pentru tinerii care vor sa fie producatori, vreau sa spun ca productia nu necesita multa pregatire, training, e nevoie de personalitate, caracter si acceptarea riscului. Cel mai important lucru in productie este abilitatea de a face judecati bune despre doua lucruri: in primul rand povestea si cum o spui audientei, publicului si, in al doilea rand, talentul celor cu care lucrezi, fie ca sunt regizori noi sau maturi. Trebuie sa te gandesti la oamenii cu care vei lucra si sa fii o combinatie intre un tip dragut si unul oribil", a sustinut Powell.

Luni au inceput atelierele Transilvania Talent Lab (TTL), iar publicul poate participa la discutiile cu trainerii si invitatii speciali TIFF.

Nik Powell are o experienta de peste 30 de ani in industria filmului, este vicepresedinte in consiliul Academiei Europene de Film, presedinte al comitetului de film si membru al board-ului BAFTA.


Sursa foto: http://tiff.ro/tiff/stiri/ziua-4-la-tiff

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri