Compania RCS&RDS discuta cu SBS Broadcasting achizitia canalului Prima TV, anunta jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau.

“Au existat discutii si pentru televiziunea TV2 din Ungaria, detinuta tot de SBS, dar ele s-au stopat si acum RCS insista pentru cumpararea Prima TV”, scrie jurnalistul.

Compania lui Zoltan Teszari cauta finantari. RCS & RDS, companie controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari, a lansat o emisiune de obligatiuni pe pietele externe pentru a atrage 350 milioane euro, fondurile urmand sa fie folosite pentru refinantarea datoriilor existente

Cine detine Prima TV. Grupul scandinav SBS Broadcasting Group, unul dintre liderii radiodifuziunii europene, a intrat pe piata romaneasca odata cu preluarea trustului Cristian Burci (CEO al Prima TV, fostul partener roman al SBS). Contra sumei de 30,3 milioane euro, grupul SBS a achizitionat in 2005 si KissFM, cel mai ascultat post de radio din Romania, MagicFM si si-a crescut cota de actiuni la postul de televiziune Prima TV pana la 86%.

Context. Compania RCS&RDS a cumparat in august 50% din actiunile postului de televiziune Hora TV, iar in septembrie a preluat Fastlink, companie ce ofera servicii de Internet si telefonie.

Paginademedia.ro: Digi24 se...
Citeste si: Paginademedia.ro: Digi24 se transforma intr-un post generalist

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din sud-estul Europei, cu servicii furnizate in Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia. In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni.

Astfel, in prezent compania mai detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport. De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Digi Communications, venituri mai mari cu 13,3%