Adrian Sarbu, fostul director al ProTv, a fost invitat la Vadu, unde a vorbit in fata unui public aflat acolo la un seminar organizat de o banca din Romania.

Adrian Sarbu a vorbit despre cum a creat Pro Tv si, mai ales, despre cum a aparut conceptul de “Stirile de la ora 5”. Unul dintre participantii la seminar, Cristian Niculescu, a inregistrat fragmente din speech-ul tinut de fostul mogul ProTv si le-a postat pe contul lui personal de Facebook. Iata un paragraf care vizeaza strict proiectul Stirile de la ora 5:

"Ne duceam direct in bot, direct la pierdere pentru ca se dezvolta un curent foarte puternic populist, neocumunist, impins de Antena 1, iar in acel moment noi am inceput sa pierdem audienta. In televiziune, daca pierzi audienta, mai bine inchizi, ca daca nu inchizi astazi, sigur te prabusesti maine. Aveam niste investitori fata de care aveam obligatii, iar audienta noastra incepuse sa scada. Atunci am luat o decizie antreprenoriala, pe care azi pot sa mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodata ontologic, al existentei Pro TV si a contributiei noastre la ceea ce a urmat dupa aceea. Am luat o decizie de diversiune. Stirile de la ora 5 sunt o mare diversiune care spune “hai sa aratam oamenilor si partea pe care doresc s-o vada, dar se feresc s-o recunoasca. Stirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi disparut la Antena 1, in plus am retabloidizat si stirile de la ora 7".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Antena 1, lider de audienta in prima zi de Paste