CNA a decis, joi, sa amendeze Kanal D cu 150.000 de lei pentru trei editii ale emisiunii "WOWbizz", care au fost moderate de Madalin Ionescu si in care s-a spus ca in incendiul din clubul Colectiv ar fi decedat mai multe persoane, insa autoritatile nu vor sa faca public acest lucru.

In editiile din 6, 9 si 10 noiembrie ale "WOWbizz" a fost prezentata o femeie, Doina, care ar fi cadru medical si care, fara a-i fi dezvaluit chipul, a spus ca in urma incendiului din Colectiv ar fi murit 67 de persoane, o cifra mai mare decat cea facuta publica de catre autoritati (63) , conform Mediafax.

Decizia de amendare a fost luata la propunerea membrului CNA Valentin Jucan, cu sase voturi "pentru" (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu si Dorina Rusu).

Sanctiunea a fost aplicata pentru ca televiziunea Kanal D a prezentat afirmatiile respectivei femei fara a aduce dovezi care sa sustina aceste acuzatii, care, in opinia membrilor CNA, sunt de natura penala. Astfel, Kanal D a incalcat mai multe articole din legislatia audiovizualului.

In schimb, reprezentantul Kanal D, Catalin Baleanu, a spus ca in respectivele emisiuni au fost prezentate toate punctele de vedere. "Nu mi se pare nimic in neregula in ceea ce s-a difuzat. Punctele de vedere in legatura cu numarul mortilor au fost facute de un martor ocular, cadru medical", a spus Catalin Baleanu, precizand ca televiziunea Kanal D a prezentat, timp de 15 minute, si punctul de vedere pe acest subiect al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

"Eu nu cred ca au fost verificate aceste informatii si nici nu cred ca au fost difuzate cu buna-credinta (...) Ati adus acuzatii foarte grave, de ordin penal. Daca acea persoana aduce asemenea acuzatii, dumneavoastra aveti obligatia sa aduceti dovezi. Ce s-a intamplat acolo nu mi se pare normal. Exista o persoana care, fara dovezi, aduce acuzatii foarte grave", a spus membrul CNA Lorand Turos, precizand ca identitatea sursei a fost ascunsa, nefiind clar daca acea persoana chiar este cadru medical.

"Noi am verificat calitatea dansei, am verificat unde lucreaza. Avem garantia ca este ceea ce spune", a spus, in schimb, reprezentantul Kanal D, Catalin Baleanu. El a precizat ca prezentatorul emisiunii, Madalin Ionescu, a pus mereu sub semnul intrebarii, in timpul respectivelor programe, afirmatiile facute de acea femeie.

La randul sau, membrul CNA Valentin Jucan a spus ca nu poate fi acceptata o astfel de opinie, precum cea avuta de respectiva femeie, fara dovezi. "Daca as spune ca ar trebui sa-i fie rusine lui Madalin Ionescu, ar fi un fel de pleonasm. Il prefer pe Leo de la Strehaia", a mai spus Jucan.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Statistici grave: sute de decese la locul de munca. Pot fi evitate?