De ce sunt atat de apreciate pralinele? Ce le face cu adevarat unice? Care este diferenta intre acest tip de praline si delicatesele cunoscute sub acelasi nume din Franta sau Statele Unite, de exemplu?

Deosebirea nu e data doar de gust sau consistenta ci, mai ales, de ingrediente.

In timp ce pralinele din Franta sunt pe baza de migdale sau alune caramelizate, fara ciocolata, pralinele belgiene contin un miez moale si un invelis crocant de ciocolata. Cat despre cele din Statele Unite, acestea au o consistenta cremoasa si contin zahar, migdale si unt.

In plus, majoritatea productiei de praline belgiene este inca realizata artizanal. Asta se datoreaza “obsesiei” belgienilor pentru retetele proprii, locale, cu ingrediente de calitate, dar si faimei pe care si-au creat-o, de-a lungul timpului, la nivel mondial.

Principalul motiv pentru care pralinele Leonidas pastreaza savoarea pura de cacao este faptul ca la prepararea lor este folosit 100% unt de cacao pur.

Pentru a preveni alterarea pralinelor (si a produselor de ciocolata, in general), a fost impusa, inca din 1884, o lege speciala de productie: minimum 35% unt pur de cacao, iar uleiurile vegetale au fost interzise. Pralinele care nu respecta acest proces nu pot fi denumite “Belgium chocolates”.

Belgia detine peste 2000 de ciocolaterii pe teritoriul sau. Se spune, de altfel, ca fiecare sat belgian are ciocolateria lui. Produsul-vedeta vandut a ramas pralina.

Pralina suprema, dintre zecile – chiar sutele – de praline Leonidas, este pralina Manon. Combinatia dintre crema de unt si crema pralinata, totul sub acea cochilie crocanta inconfundabila, fac din aceasta Manon o adevarata vedeta. Te poti bucura de aceasta si alte surprize savuroase la ciocolateria Leonidas Beller, din str. Putul lui Zamfir nr. 3 sau o poti chiar comanda impreuna cu o selectie de praline intr-un ballotin special, direct de pe e-Shopul Leonidas Ciocolata Belgiana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri