Lungmetrajul "Avengers: Endgame" a doborat mai multe recorduri dupa lansarea sa oficiala de saptamana trecuta, inclusiv pe acela pentru cel mai bun debut din istoria box-office-ului nord-american, potrivit estimarilor publicate duminica de compania specializata Exhibitor Relations, relateaza AFP, preluat de Agerpres.

Filmul cu supereroi din universul Marvel a obtinut incasari de 350 de milioane de dolari de vineri pana duminica in Statele Unite si Canada si peste 1,2 miliarde de dolari pe plan mondial dupa lansarea sa de miercuri.

Cel de-al patrulea si totodata ultimul opus al aventurilor unor personaje legendare din franciza "Avengers", precum Iron Man, Hulk si Thor, in care abunda lupte spectaculoase, replici pline de umor si scene emotionante, a doborat precedentul record in domeniu, stabilit in 2018 de cel de-al treilea film din aceeasi franciza, "Avengers: Infinity War", care obtinuse incasari de 257,7 milioane de dolari in weekendul sau de debut in cinematografele nord-americane.

Un alt film ce face parte din universul cinematografic Marvel ocupa la mare distanta - cu 8,1 milioane de dolari - cel de-al doilea loc in box-office-ul nord-american. Filmul "Captain Marvel", in care actrita Brie Larson, premiata cu Oscar, interpreteaza un fost pilot de elita din aviatia americana, inzestrata cu super-puteri, a urcat doua pozitii in clasament in raport cu saptamana trecuta.

Fostul lider de weekendul trecut, "The Curse of La Llorona", un horror de factura clasica, a pierdut doua locuri si a coborat pe pozitia a treia, cu incasari de 7,5 milioane de dolari.

Filmul ''Breakthrough'', adaptare a unui roman cu tema crestina, a coborat o pozitie si se afla pe locul al patrulea in box-office-ul nord-american. Acest film, care promoveaza credinta si puterea rugaciunii, a obtinut incasari de 6,3 milioane de dolari in America de Nord.

Lungmetrajul " Shazam!", un alt film cu supereroi, inspirat din universul D.C. Comics, a coborat trei pozitii pana pe locul al cincilea, cu incasari de 5,5 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de urmatoarele productii cinematografice:

6 - "Little": 3,4 milioane de dolari (35,8 milioane de dolari in total)

7 - "Dumbo: 3,2 milioane de dolari (107 milioane de dolari in total)

8 - "Pet Sematary": 1,3 milioane de dolari (52,6 milioane de dolari in total)

9 - "Us": 1,14 milioane de dolari (172,8 milioane de dolari in total)

10- "Penguins": 1,05 milioane de dolari (5,7 milioane de dolari in total).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri