Daca nu gasesti timp pentru a citi, dar vrei totusi sa te pui la punct cu anumite povesti sau teme care ti-au captat atentia, cartile audio reprezinta o buna alternativa. Le poti asculta in drum spre job, la volan, in metrou sau chiar facand treaba. Noi am facut o selectie a ceea ce The Guardian a numit cele mai bune audiobooks din acest an de pana acum. Enjoy!

Pentru ca audiobook sa fie considerat reusit, este foarte importanta vocea naratorului. In exemplele de mai jos, majoritatea autorilor isi nareaza propriile opere, iar in cazul "The Handmaid's Tale" personajul principalul din serialul realizat pe baza romanului da viata operei, ceea ce determina fanii sa acorde o sansa si romanului; suprinzator, vor gasi cateva diferente notabile fata de serial.

The Handmaid’s Tale - de Margaret Atwood, narata de Elisabeth Moss

Elisabeth Moss, care o interpreteaza pe eroina cartii, Offred, in serialul omonim, renunta la roba si boneta pentru a nara romanul scris de Margaret Atwood in 1986. Cartea audio prezinta viata unei femei obligate sa traiasca pe post de concubina intr-o dictatura teocrata din viitorul apropiat, in Gilead, cunoscut anterior ca Statele Unite. Acolo, drepturile fundamentale ale femeilor nu exista.

Confruntandu-se cu dezastre naturale si o rata descendenta a nasterii, Gilead este condus de un fundamentalism bolnav, care impune intoarcerea la valorile traditionale. Cum este una din ultimele femei fertile ramase, Offred (Elizabeth Moss) este o slujitoare in casa Comandantului, una din castele de femei fortate sa se supuna sexual, ca o ultima incercare disperata de a repopula lumea. In aceasta societate terifianta, Offred trebuie sa navigheze intre Comandanti, crudele lor Sotii, Martele domestice si colegele ei Slujitoare, unde toata lumea ar putea fi spion pentru Gilead. Singurul ei scop este sa supravietuiasca si sa gaseasca fiica ce i-a fost furata.

Carti audio: Chase Darkness With Me - de Billy Jensen, narata de autor

Aceasta carte este exclusiv in format audio, urmand ca in august sa apara si in format print. “Chase Darkness With Me” cuprinde memoriile lui Billy Jensen, un jurnalist extenuat de cariera sa, care se decide la un moment dat sa se concentreze doar pe a reporta cazuri negative, pe care apoi incearca sa le rezolve. Observatiile si metologia sale sunt fascinante. Un audiobook perfect pentru iubitorii de romane politiste!

Stay Sexy and Don’t Get Murdered - de Georgia Hardstark si Karen Kilgariff, narata de autoare

Georgia Hardstark si Karen Kilgrariff sunt vocile din spatele podcastului “My Favorite Murder”, iar “Stay Sexy and Don’t Get Murdered” este prima carte scrisa de cele doua, care a aparut si in format audio si este narata tot de ele. Acest audiobook include povesti despre lupta cu depresia, tulburari de alimentatie si dependente. Karen si Georgia isi reamintesc cele mai mari greseli si cele mai profunde temeri, reflectand asupra evenimentelor care le-au transformat in ceea ce sunt in prezent.

Mortimer & Whitehouse: Gone Fishing - de Bob Mortimer si Paul Whitehouse, narata de autori

Dupa ce sunt supusi unor interventii la inima, doi prieteni buni, Bob Mortimer si Paul Whitehouse, pornesc intr-o aventura relaxanta in jurul Marii Britanii, care implica mancare buna, povesti faine si incercarea de a pescui. Desi titlul sugereaza aceasta activitate, audiobook-ul nu este despre pescuit, ci mai mult o discutie despre mortalitate, prietenie si viata. Cartea audio este narata de cei doi autori, care au filmat si un serial anul trecut, iar sezonul doi este asteptat sa apara in acest an.

Carte audio: Flights - de Olga Torkarczuk, narata de Clare Corbett

"Flights” a Olgai Torkurczuk a castigat premiul Man Booker International in 2018. Cartea audio este narata de Clare Corbett, care reuseste sa surprinda gratios stilul lui Torkarczuk. In traducere romana, “Ratacitorii” este un amestec de povestiri, marturii, povesti, anecdote care ne poarta prin aeroporturi, sali de asteptare, camere de hotel, muzee. Apar teme ce depasesc motivul initial al calatoriei. Este vizibil in special gustul autoarei pentru monstruozitati anatomice si colectii de organe anormale.

Sursa foto: Alex SG/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri