Pentru prima data de la punerea bazelor retelei de publicatii locale, Media Pro este pe cale sa achizitioneze un ziar. Cotidianul ôZiarul de Iasiö si Publimedia International, compania de publishing a Media Pro, se afla in tratative avansate care vor aduce publicatia locala in proprietatea trustului condus de Adrian Sirbu. Media Pro a mai lansat luna aceasta un saptaminal local, ôSIBIANULö.

In urma cu citeva zile, redactorii cotidianului ôZiarul de Iasiö au fost anuntati ca, in curind, publicatia la care lucreaza va face parte din trustul Media Pro. Dragos Stanca, directorul general al Publimedia, a infirmat incheierea tranzactiei, in timp ce redactorul-sef al ôZiarului de Iasiö, Toni Hritac, a afirmat ca discutiile sint deja foarte avansate.

Tranzactia urmeaza sa se realizeze intre Publimedia si detinatorii pachetului majoritar (54a) de actiuni al ziarului: Andi Lazescu, Cezar Caluschi si doi oameni de afaceri ieseni. Acestia au cumparat cele 54a din actiuni anul trecut, de la intemeietorii publicatiei, Toni Hritac, Dan Radu si Gabi Rusu. Dintre acestia, Dan Radu a devenit, la sfirsitul anului trecut, unul dintre publisherii generali ai Publimedia, ocupindu-se de dezvoltarea retelei de ziare locale a companiei. Restul de 46a din actiunile ôZiarului de Iasiö vor ramine in posesia lui Andi Lazescu si a lui Cezar Caluschi.

Toni Hritac a declarat, pentru ôEvenimentul zileiö, ca achizitionarea publicatiei de catre Media Pro ar prezenta un avantaj deoarece ôsansa unui ziar local de a se impune pe piata este foarte limitata in comparatie cu o publicatie care se bucura de sprijinul unui trust de presaö.

Experiente si istorii

Publimedia editeaza la aceasta ora sapte ziare locale: cinci saptaminale (Cluj, Timis, Bihor, Iasi, Sibiu) si doua cotidiene (Cluj si Hunedoara). Singurele esecuri ale trustului in ceea ce priveste publicatiile locale sint ôAradeanulö si ôBrasoveanulö, inchise in urma cu citiva ani. Publimedia mai detine ôZiarul Financiarö, ôBUSINESS Magazinö, ôPRO TV Magazinö, ôApropoTVö, ôDescoperaö, ôgo4itö, ôProMotorö, ôD.signö, ôAcasa TVö si ôZiarul de Duminicaö. In colaborare cu Attica Media (Grecia), Publimedia, prin intermediul PBR Publishing, mai editeaza la aceasta ora revista ôPlayboyö si se pregateste sa lanseze, in luna octombrie, ôMaximö, o publicatie lunara dedicata, de asemenea, exclusiv barbatilor.

In cazul in care tranzactia cu ôZiarul de Iasiö va fi perfectata, va fi pentru prima data cind Publimedia cumpara o publicatie. Pina acum strategia companiei a fost lansarea de titluri noi.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri