Magnatul Rupert Murdoch are nevoie de trei ani ca sa demonstreze ca a luat o decizie buna cand a platit 5,2 miliarde de dolari pentru Dow Jones &Co., informeaza Bloomberg.

In urmatorii trei ani News Corp, compania detinuta de Rupert Murdoch, ar putea sa dubleze cash flow-ul inainte de plata taxelor a companiei Dow Jones pana la 600 milioane de dolari, ceea ce ar insemna 12% din suma platita pentru achizitionare, spune Larry Haverty, Fund Manager al companiei Rye. Dow Jones ar putea sa aduca profit pentru News Corp, ca urmare a investitiilor ce vor fi facute anul viitor, comenteaza Laura Martin, analist Soleil Securities in San Marino, California.

Mai mult de 50% dintre actionari au aprobat deja afacerea inainte de intalnirea oficiala, potrivit informatiilor publicate de cotidianul Wall Street Journal. Achizitia ar trebui sa fie incheiata miercuri, dupa votul actionarilor, a spus purtatorul de cuvant al News Corp, Teri Everett. Aceasta a refuzat sa faca orice comentariu suplimentar.

Murdoch a oferit 60 de dolari pe actiune, cu 65% mai mult decat pretul de 36,33 dolari, cat valora o actiune DowJones in luna aprilie. Inainte de oferta magnatului, actiunile Dow Jones scazusera cu circa 53% , de la 76,75 dolari, cat valorau in iunie 2000.

Dow Jones ar puea genera venituri similare cu cele pe care le aduc alte ziare pentru News Corp, sustine Laura Martin. In exercitiul financiar incheiat la 30 iunie, profitul operational pentru divizia de publicatii a Nes Corp a crescut cu 26%, pana la valoarea de 653 milioane de dolari. Dow Jones nu va fi insa o companie profitabila mai devreme de 2009, sustine Laura Martin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si