Pentru a isi atinge acest obiectiv, ulterior depunerii la autoritatile competente a propunerii de parteneriat spre analiza si ulterior obtinerii acordului din partea aceastora, Ringier Romania si grupul finlandez Rautakirja intentioneaza sa evalueze posibilitatile de dezvoltare a pietei in aria distributiei de presa, in vederea alinierii la modele europene de succes. Rautakirja este proprietarul companiei romanesti de distributie Hiparion Distribution.

Compania Hiparion Distribution a fost fondata in 1999 si a devenit parte a grupului Rautakirja in 2004. Rautakirja este cel mai mare distribuitor si detailist de ziare si reviste din Finlanda, Olanda si tarile Baltice, cu operatiuni in Rusia.

In domeniul tipografic, Ringier Romania a identificat o nevoie tot mai mare de crestere a capacitatii tipografice si in consecinta a decis sa investeasca de asemenea in construirea unei tipografii care sa respecte cele mai inalte standarde internationale. Proiectul a primit aprobarea Board-ului Executiv al Grupului Ringier AG, iar in momentul de fata se cauta cele mai bune optiuni de implementare.

Citeste si:

Alexander Theobald, General Manager al companiei Ringier Romania si membru al Board-ului Executiv al Grupului Ringier a declarat:

”Romania este una dintre cele mai incitante piete pe care le-am cunoscut. Potentialul de crestere si dinamica domeniul media de aici sunt foarte incurajatoare pentru Grupul Ringier, care si-a luat un angajament fata de aceasta tara in urma cu mai bine de cincisprezece ani, reusind sa devina lider absolut al presei scrise.

Am convingerea ca a sosit timpul sa ne indreptam atentia si catre proiecte ce vizeaza infrastructura pentru a ne putea sustine puternicele noastre produse si pentru a contribui in continuare la dezvoltarea pietei media. Initierea unor proiecte solide in domeniul tipografic si in distributia de presa reprezinta un obiectiv personal pentru mine si imi doresc sa reusesc acest lucru inainte de a ii transfera mandatul succesorului meu, Marius Hagger.”