Evenimentul zilei si Capital isi schimba directorul executiv

Iulia Dinu, director executiv al diviziei de publicatii Economice si de Referinta din cadrul companiei Ringier, si-a anuntat demisia.

Claudiu Serban a preluat conducerea diviziei Ziare Economice si de Referinta, din care fac parte, publicatiile "Capital" si "Evenimentul zilei", de la Iulia Dinu.

"Numirea lui Claudiu Serban, cel mai experimentat manager al companiei Ringier, la conducerea 'Evenimentului Zilei' si a revistei 'Capital', ne va permite sa consolidam pozitiile pe care aceste doua publicatii le au pe piata si sa profitam de oportunitatile viitoare", a declarat fostul manager general al Ringier Romania, Alexander Theobald, cel care reprezinta Romania si Ungaria in boardul executiv al grupului Ringier AG. Potrivit Ringier, "Iulia Dinu, fost Director Executiv al Diviziei Economic & Reference, a decis sa faca o pauza in cariera, dupa o perioada de zece ani in care a lucrat pentru Ringier".

Serban ramane in continuare si Director General adjunct al trustului Ringier.

De asemenea, Dragos Varsandan a fost promovat in functia de Director Executiv al Diviziei Magazine, care contine, printre altele, publicatiile "Bravo", "Libertatea pentru femei" si "Unica".

Trustul elvetian de presa Ringier a mai operat si alte modificari in structura de management. Divizia Services (Distributie, IT, Online, Productie si TV Cooperation - n.red.) va fi condusa de catre Directorul General al companiei, Marius Hagger, care se va alatura echipei din Romania in 1 martie.

Diviziile Boulevard si Free vor fi reunite intr-o singura divizie - Boulevard & Free Division, sub conducerea lui Lucian Romascanu, in calitate de Director Executiv.

Ringier a explicat ca "aceasta fuziune este o consecinta directa a vanzarii titlului 'ProSport' care forma in trecut, impreuna cu 'Libertatea', o unitate de business separata. Dorin Chiotea, fost Redactor-Sef al cotidianului 'ProSport', este numit Special Projects Manager al nou formatei divizii si se va implica in dezvoltarea de proiecte pentru ziarele 'Libertatea' si 'Compact'.

"Claudiu Serban va prelua managementul Diviziei de publicatii Economice si de Referinta si se va ocpua, in special, de publicatiile "Capital" si "Evenimentul zilei", renuntand la toate responsabilitatile sale actuale pentru a se concentra exclusiv pe dezvoltarea acestor doua brand-uri reprezentative pentru Ringier Romania", mai precizeaza compania elvetiana.

In septembrie 2007, Fostul manager general al Ringier Romania, Alexander Theobald, i-a cedat locul din fruntea Ringier Romania lui Marius Hagger. Alexander Theobald continua sa reprezinte Romania si Ungaria in cadrul boardului executiv al grupului Ringier AG si va coordona strategia trustului in cele doua tari, ocupandu-se de implementarea directiei strategice a grupului.

Ringier Romania este filiala romaneasca a grupul elvetian Ringier AG, unul dintre cei mai mari editori de presa scrisa din Europa. Acesta detine publicatii in Romania, Elvetia, Serbia, Slovacia, Ungaria, China, Indonezia si Vietnam. Ringier Romania editeaza, in prezent, 16 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "ProSport", "Compact", "Capital" si "TV Satelit" si detine 25% din actiunile postului de televiziune Kanal D.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Pandemia de Covid-19 a dus la o scădere cu 16,5% a pieței de media
Setari Cookie-uri