Caricatura il prezinta pe Obama in Biroul Oval de la Casa Alba, purtand turban, haine si papuci orientali. In caricatura apare si sotia lui Obama, Michelle, care are o arma Kalasnikov la banduliera, in timp ce in semineu arde un drapel american. Pe perete este atarnat un portret al liderului al-Qaida, Osama ben Laden.

The New Yorker, una dintre revistele preferate ale intelectualilor americani si considerata mai degraba de stanga, a explicat ca a vrut sa denunte, prin aceasta caricatura "campania de teama si dezinformare" dusa impotriva senatorului de Illinois.

"The New Yorker poate considera ca aceasta coperta are scopul de a satiriza caricaturizarea lui Barack Obama de catre extrema-dreapta, dar multi dintre cititori o vor considera de prost gust si jignitoare, iar noi suntem de acord", a reactionat directorul de comunicare al lui Obama, Bill Burton.

Purtatorul de cuvant al candidatului republican John McCain, Tucker Bonds, a declarat ca echipa senatorului de Arizona este "in totalitate de acord" cu cea a lui Barack Obama.