Pentru intreg anul 2008, Pro TV a raportat insa rezultate financiare in crestere: veniturile nete ale companiei au crescut cu circa 27,4%, pana la 274,6 milioane dolari, iar EBITDA a avansat cu 16,7%, pana la 111,7 milioane dolari, potrivit informatiilor publicate pe site-ul CME.

“2008 a fost un an extraordinar pentru statiile noastre principale, in ciuda unui trimestru al patrulea dificil. Sunt multumit in special de performanta operatiunilor noastre din Cehia si Romania, care au livrat cele mai bune rezultate de pana acum. In Croatia ne-am bucurat de cea mai mare crestere de pana acum in ceea ce priveste audienta si veniturile. Intr-un mediu in care companiile din intreaga lume intampina dificultati, ramanem lideri pe pietele noastre”, a declarat Adrian Sarbu, presedinte si Chief Operating Officer al CME.

La nivel de grup, CME a inregistrat pierderi nete de 323,2 milioane dolari in ultimul trimestru al lui 2008, dupa ce in perioada similara a lui 2007 raporta profituri de 72,9 milioane dolari. Veniturile nete in T4 au fost de 291,5 milioane dolari, in scadere cu circa 3%.

Chiar si la nivelul intregului an 2008, grupul american a raportat pierderi de 255,5 milioane dolari (in 2007 raporta profituri nete de 88,5 milioane dolari), insa veniturile au crescut cu 22%, pana la aproximativ 1 miliard de dolari.

Grupul CME detine operatiuni in Bulgaria, Croatia, Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina. In Romania, compania Pro TV, parte a CME, detine posturile de televiziune Pro TV, Acasa TV, Sport.ro si MTV.