In competitie pot fi inscrise una sau mai multe campanii in cadrul sectiunilor: Comunicare corporatista, Comunicare pentru administrarea riscurilor, a crizelor si a oportunitatilor, PR pentru marketing, Comunicare interna, Responsabilitate sociala, Organizatii non-guvernamentale. Societate civila, Comunicare in domeniul public, Buget - / creativitate +. Studentii concureaza la categoria Junior PR Award.

Cele mai bune proiecte inscrise vor fi premiate cu ocazia Galei PR Award, in seara zilei de 30 septembrie, la Palatul Parlamentului.

Jurizarea competitiei este asigurata de catre o echipa internationala de practicieni, cercetatori si manageri. Anul acesta, juriul este prezidat de Peter Debreceny (SUA), Chairman al Institute for Public Relations (IPR) si Vice-Presedinte Arthur W Page Society, reunind 32 de specialisti in comunicare din sapte tari.

"Dinamica fara precedent a noilor canale si instrumente de comunicare este o oportunitate, dar si o mare provocare pentru profesionistii din PR. Mai mult decat oricand, campaniile de PR au o importanta strategica pentru companii", considera Peter Debreceny.

Criteriile de jurizare sunt conforme standardelor de performanta ale Asociatiei Internationale de Relatii Publice (IPRA): Oportunitatea campaniei, Cercetarea, Planificarea, Executia, Evaluarea si Creativitatea. Inscrierile se fac pe site-ul praward.ro.

Evenimentele Romanian PR Week se vor desfasura la Palatul Parlamentului, in perioada 29 septembrie – 1 octombrie, si reunesc Congresul International PR Week, PR Award Gala Night si un training tematic de o zi. Congresul propune anul acesta cinci dezbateri pe teme precum: PR 2.0: Consecintele tehnologiilor web 2.0 asupra practicii de relatii publice; Lobbying; Etica in PR: repere, tendinte si controverse; De la Public Relations la Public Engagement; Creativitate in PR. Agenda PR Week va fi disponibila pe site-ul evenimentului la inceputul lunii septembrie, cand vor incepe si inscrierile.

Forum for International Communications este o organizatie non-guvernamentala care cultiva in mediul comunicatorilor profesionisti standardele etice si de performanta ale profesiei de relatii publice. Fundatia organizeaza din 2003 competitia Romanian PR Award si evenimentul Romanian PR Week.