Primul ministru al Marii Britanii a declarat ca utilizatorii de Internet ar trebui sa aiba acces gratuit la continut si ca nu ar trebui sa fie obligati sa plateasca pentru acesta, scrie The Guardian.

Gordon Brown critica planul lui Rupert Murdoch de a introduce modele de plati pentru variantele online ale titlurilor Times si Sunday Times, argumentand ca internautii nu vor accepta sa li se ceara plata continutului.

Primul ministru britanic sustine ca nu este moral ca utilizatorii de Internet sa plateasca pentru continutul online al publicatiilor.

"Internautii sunt obisnuiti sa foloseasca continut fara sa plateasca.
Nu cred ca se poate pune continutul in spatele filtrelor de taxare avand in vedere conceptia utilizatorilor legata de acesta chestiune. Utilizatorii vor plati pentru lucrurile certe, si ar putea plati pentru acestea insa cred ca este o intreaga lista de elemente de comunicatii care vor fi gratuite. Utilizatorii se gandesc sa plateasca pentru stirile obisnuite", a declarat Gordon Brown.

Murdoch, directorul executiv al conglomeratului media News Corp,
vrea ca din luna iunie sa taxeze continutul online pentru Sunday Times si Times. Opozitia lui Brown fata de planul lui Murdoch ar putea fi pusa pe seama faptului ca titlurile ziarelor, precum este exemplul Sun, nu mai sustin partidul laburist in cursa pentru alegerile generale ce vor avea loc pe 6 mai.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri