Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, Conventia Organizatiilor de Media si Asociatia Publicmedia au sesizat Comisiile de cultura, arte si mijloace de informare in masa ale celor doua Camere ale Parlamentului, cu privire la incalcarea legislatiei mass- media de catre Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Agerpres - agentie aflata, potrivit legii, sub control parlamentar - a publicat un material prezentat drept ultimul interviu cu Madalina Manole, pentru a marca ziua de nastere a artistei. Potrivit relatarilor de presa, confirmate in esenta de catre Agerpres, s-a demonstrat ca interviul era inventat si ca niciun reporter al agentiei nu statuse de vorba cu Madalina Manole in zilele premergatoare mortii acesteia, se arata in comunicatul asociatiilor de media.

In scrisorile adresate lui Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de cultura a Senatului, si Ralucai Turcan, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, asociatiile de media atrag atentia ca Agerpres a incalcat legea nr. 19/2003 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Presa Rompres (Agerpres) si cer adoptarea unor masuri.