Poate cel mai relevant indicator de performanta pentru fondurile de pensii private, si nu numai, este dat de randamentul mediu anualizat de la lansare si pana in prezent. wall-street.ro a calculat randamentul mediu anualizat pentru fiecare dintre cele sapte fonduri din piata de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe baza valorii unitare a activului net (VUAN), publicat de ASF.

In calcul, fiecare unitate de fond (VUAN) are o pondere egala cu cota de piata dupa activul net al fiecarui fond de pensii raportat la activele totale din industrie, la sfarsitul lunii respective. De asemenea, randamentul total este exprimat ca randament nominal mediu la nivelul pietei de pensii private obligatorii, calculat de la startul sistemului, in mai 2008.

Sursa foto: hin255 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri