Un procent de 92% dintre romani sunt de parere ca eforturile de combatere a economiei subterane trebuie conduse de catre autoritati. In acelasi timp 7 din 10 romani sunt de parere ca majoritatea banilor obtinuti din taxe sunt folositi intr-un mod nejustificat si ca banii economisiti prin combaterea economiei gri ar trebui sa fie cheltuiti pe serviciile publice, precum educatia, sistemul public de sanatate sau infrastructura rutiera. Cu toate acestea, 9 din 10 romani sunt gata sa sprijine actiunile autoritatilor in lupta cu economia subterana. Pe de alta parte, 42% dintre cetateni cred ca oamenii obisnuiti nu au nicio influenta la nivelul economiei gri, in timp ce 40% cred contrariul, potrivit studiului.

„Romanii stiu care sunt formele pe care le ia economia gri si ar sustine si mai mult lupta impotriva ei daca nu s-ar lovi de un obstacol major: folosirea banilor obtinuti din taxe intr-un mod nejustificat. Ce isi doresc romanii cu adevarat este sa reduca economia gri, iar banii economisiti din combaterea ei sa fie folositi pentru ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei: educatia, sistemul public de sanatate sau infrastructura rutiera. In aceeasi masura in care banii publici vor fi folositi pentru binele comun, intr-un mod transparent, si romanii vor sustine autoritatile in lupta impotriva economiei subterane”, a adaugat Cosmin Vladimirescu, General Manager, MasterCard Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: By Jeff Wasserman / Shutterstock.com