Noi instrumente derivate pe actiuni

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) va lansa de la 1 octombrie noi instrumente derivate avand ca activ suport trei actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si cinci actiuni listate pe piata Rasdaq, a anuntat, potrivit NewsIn, Darius Cipariu, directorul general adjunct al BMFMS.

De la 1 octombrie Bursa din Sibiu va lansa derivativele pe Oil Terminal Constanta (OIL), Iproeb Bistrita (IPRU), Condmag Brasov (COMI), Dafora Medias (DAFR), Armax Gaz Medias (ARAX), Albalact Alba Iulia (ALBZ), Imotrust Arad (ARCV) si Transelectrica Bucuresti (TEL).

Scadentele acestor noi produse derivate vor fi ultimele zile lucratoare din fiecare luna si ultima zi de tranzactionare din decembrie, cu exceptia derivativelor pe Transelectrica, unde scadenta va fi la ultima zi lucratoare din lunile martie, iunie, septembrie si ultima zi de tranzactionare din decembrie.

Pentru inceput, marjele vor fi de 0,50 lei la DEOIL, de 5 lei la DEIPRU, de 1 leu la DECOMI, de 0,30 lei la DEDAFR, de 0,31 lei la DEARAX, de 0,45 lei la DEALBZ, de 1,85 lei la DEARCV si de 5 lei la DETEL.

Marjele pentru simbolurile DEIPRU, DEARCV, DEALBZ, DEARAX, DEDAFR, DECOMI si DEOIL vor fi actualizate saptamanal in functie de pretul activelor suport, astfel incat marja sa fie mentinuta peste 50% din pretul pietei. Aceste marje vor fi ajustate saptamanal (in ziua de vineri, dupa inchiderea sedintei de tranzactionare, intrand in vigoare in ziua de luni, la deschidere) sau ori de cate ori este nevoie.

Contractul este de 100 de actiuni la aceste noi instrumente derivate, cu exceptia DETEL, unde contractul are 1.000 de actiuni.

Variatia maxima zilnica a fost stabilita la 0,30 lei pentru DEOIL si DEALBZ, la 0,18 lei pentru DEDAFR, la 0,20 lei pentru DEARAX, la 0,60 lei pentru DECOMI, la 1,20 lei pentru DEARCV si la 3 lei pentru DEIPRU si DETEL.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri